7 tips voor het maken van de beste safari foto’s 

Heb jij een safari gepland staan? Dan kan je waarschijnlijk niet wachten om al die mooie dieren in het echt te zien. Het vastleggen van deze bijzondere momenten is ook een goed idee. Zo kun je achteraf nog nagenieten van al die mooie dingen die je hebt gezien en hebt meegemaakt. Maar hoe maak jij nou die perfecte safari foto? Er zijn op safari wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We leggen het hieronder graag even verder uit.

 

 

1. Goede camera

Een beetje een goede camera is wel een aanrader als je mooie foto’s wilt maken. Vooral de zoom is erg belangrijk. Om het dier niet als een stipje aan de horizon te krijgen is een camera/lens met 200mm zoom wel minimaal. Om echt goede close-ups te maken is nog meer zoom aan te raden. 

Heb je geen goede camera? Deze grappige tip kregen we dankzij een van onze gidsen tijdens een safari. Hij maakte foto’s met zijn telefoon, maar deed dit door de verrekijker heen. Je moet je telefoon dan wel op de juiste manier vasthouden, maar zo kun je wel van dichterbij foto’s maken! 

2. Ken je camera

De kans bestaat dat je speciaal voor deze safari een goede camera aanschaft. Het kan ook zijn dat je al wel een goede camera hebt. Toch is de kans groot dat je deze ook al een tijdje niet hebt gebruikt. Zorg daarom dat je de camera goed kent voordat je weg gaat. Oefen thuis vast met alle verschillende standen en instellingen. Zorg dat je goed weet, welke stand je op welk moment nodig hebt. Zo ben je tijdens het moment suprême niet met je camera instellingen aan het klooien, maar kun je direct het perfecte plaatje schieten! 

3. Zorg voor een goede cameratas

Die mooie en misschien wel nieuwe camera wil je natuurlijk goed beschermen. Op safari heb je vaak veel stof. Daarnaast zijn er veel hobbelige wegen. Zorg daarom voor een goede cameratas om je camera te beschermen. Ook kun je een goede tas vaak fijner dragen, wat weer handig is bij een wandelsafari! 

4. Statief

Als je wat meer ervaring hebt met foto’s maken, dan weet je dit wel. Zodra je gaat inzoomen moet je de camera erg stil houden. Een klein statief dat je aan de auto vast kunt maken kan daarom handig zijn. Het is niet altijd even eenvoudig om een statief te vinden dat bij de auto past. Maar er zijn ook andere opties. 

5. Bean Bag 

Zo is er namelijk ook de ‘bean bag’ ook wel bekend onder de naam rijstzak. Dit voorziet je van een stabiel platform waar je de camera en lens op kunt laten steunen. Hierdoor maak je geen bewogen foto’s. Je hebt ook double bean bags. Deze kun je goed gebruiken in de auto. Bij het panoramadak van de safari-auto leg je de rijstzak eenvoudig over de rand heen!  

6. Genoeg batterijen en geheugenkaarten

Kun je het perfecte plaatje schieten, valt je camera uit. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg dus dat je meerdere batterijen hebt, zodat je op een mooi of spannend moment niet met een lege camera in je handen staat. Omdat je niet overal goede stroom hebt, kun je het beste ook een paar goede powerbanks meenemen. Zo kun je toch altijd je batterij opladen! 

Daarnaast schiet je veel foto’s op safari om het perfecte plaatje te krijgen. Zorg daarom dat je ook genoeg geheugenkaarten meeneemt. Het zou zonde zijn als je geen foto’s meer kunt maken, of eerst foto’s moet wissen om nieuwe te kunnen maken! 

7. Sportstand

Dieren blijven niet stil zitten en zijn daarom lastige objecten om te fotograferen. Een goede tip is om je camera in de sportstand te zetten. Op deze manier maak je heel veel foto’s tegelijk. De stand is geschikt voor bewegende objecten. Hierdoor is de kans een stuk groter dat er een mooie foto bij zit! 

Hopelijk kun je met deze tips prachtige foto’s schieten tijdens jouw safari. Nog 1 tip: focus niet alleen maar op dat perfecte plaatje, maar geniet ook van je omgeving. Als je alleen maar naar dat schermpje loopt te turen, kun je heel wat moois missen. 

Nog geen safari geboekt, maar zie je dit wel zitten? Kijk voor meer informatie over de safari’s de voorbeeldreizen op de site. 

Beleef de reis van uw leven!