Accommodaties

 

Basic / Comfort / Luxe Accommodaties

Een droomreis hoeft niet per definitie duur te zijn, maar wel bijzonder. Alle accommodaties die wij aanbieden zijn dan ook speciaal: kleinschalig, authentiek, met respect voor de natuur en de lokale bevolking. Een goed gerunde lodge zorgt niet alleen goed voor de gasten maar genereert ook extra inkomsten en werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Bij veel lodges gaat een gedeelte van de omzet rechtstreeks naar een goed doel, zoals bijv. een weeshuis, een olifantenopvang of krijgen straatjongeren een nieuwe kans door op de lodge te mogen werken.

Bijzondere locaties 

De campings en lodges die wij aanbieden zitten op de meest mooie plekjes. Zo zit u de ene nacht midden op de Serengeti zodat u de migratie ‘beleeft’, een andere nacht op een heuvel met prachtige vergezichten of direct op het strand waar u zich in het paradijs waant tussen wuivende palmbomen.

Complete verzorging 

Het eten in Tanzania is goed en aangepast aan onze westerse keuken. Wij zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Tenzij anders aangegeven in ons reisvoorstel is het ontbijt de lunch en het diner inbegrepen. Als u een hele dag op safari gaat wordt er vaak een lunchbox meegegeven zodat u niet terug hoeft te rijden naar uw lodge. ’s Avonds kunt u vaak eerst genieten van een sundowner bij een kampvuur -waar u de belevenissen van de dag kunt uitwisselen met de andere gasten- en wordt er in de lodges vaak een keuzemenu of een uitgebreid buffet aangeboden. Maar natuurlijk kunt u er ook een keertje voor kiezen om het het nationale gerecht van Tanzania te proberen: ‘ugali’ een bal van maismeelpap wat wordt gecombineerd met bonen, een beetje vlees en jus.

U kunt kiezen uit onderstaande comfortniveaus waarbij een mix natuurlijk ook altijd mogelijk is.

B – Basic
Deze optie biedt u de mogelijkheid met onze eigen tenten, comfortabele matrassen, slaapzakken, tafel en stoelen op campings te verblijven. We schakelen dan meestal een kok in die meereist en alle maaltijden voor u verzorgd. Een camping in Afrika voldoet aan andere standaarden dan wij in Europa gewend zijn. Doorspoeltoiletten en warm water zijn geen vanzelfsprekendheid. Maar hier tegenover staat dan wel dat u midden in de rimboe ’s versteld zult staan van een prachtige Afrikaanse sterrenhemel en het nachtleven van de wilde dieren op een niet te overtreffen manier kunt meemaken.
C – Comfort
Houdt u van wat meer comfort, dan kunt u kiezen voor de Comfort-klasse. Hierbij overnacht u in kleinschalige lodges waar u persoonlijke aandacht krijgt. Waar u na een inspannende safaridag kunt genieten van de ondergaande zon met een drankje. In de lodges kunt u genieten van een goed ontbijt, een lunch (eventueel een lunchbox als u op safari gaat) en een keuzediner. Het eten wordt bereid met lokale en verse producten, waarbij veel lodges fruit en groenten uit hun eigen moestuin serveren. U kunt rekenen op een comfortabel bed en goede sanitaire voorzieningen.    
L – Luxe
Wilt u gaan voor exclusieve lodges en tented camps dan zijn er in Tanzania volop mogelijkheden. Op waanzinnig mooie plekken staan deze lodges met luxe cottages of tented camps met volledig ingerichte zandkleurige safaritenten voor het echte Out of Africa gevoel. De meest luxe tenten hebben zelfs een aparte badkamer met douche en stromend water. ’s Nachts kunt u in de lodges genieten van de geluiden uit de bush, overdag van het wild dat naar de waterdrinkplaats komt. In de avond ziet u op deze afgelegen plekken de sterrenhemel oplichten.

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!