Huwelijksreis – Mafia Island

De eilanden van Tanzania zijn geweldige duikplekken. De echte natuurliefhebber die ver van de massa wil genieten van al het moois onderwater kiest voor Pemba of Mafia Island.

Onderwater huwelijksreis Ralph en Kim: duiken, snorkelen en relaxen

Ralph is een enthousiaste duiker en had Kim onder water ten huwelijk gevraagd. Wat paste er dan beter om ook voor de huwelijksreis voor een prachtige duikbestemming te kiezen? Normaal regelden ze zelf hun reizen maar deze keer vonden ze het prettig om dit te laten doen. Ze hadden al genoeg te regelen voor het huwelijk zelf. Een wens van Kim is om een keer met walvishaaien te zwemmen.

Een boomhut in een reusachtige baobab boom, we voelden ons Tarzan & Jane!

De reisduur is ruim een week en ze willen vooral duiken maar ook een beetje uitrusten en genieten van het goede leven. Alle voors en tegens van de verschillende eilanden hebben we samen op een rijtje gezet. Uiteindelijk besloten ze te kiezen voor Mafia Island, omdat er op dit eiland nog weinig toeristen te vinden zijn en op duikgebied heel veel heeft te bieden. Op Mafia zijn nog kilometers verlaten stranden te vinden en het eiland heeft slechts 40.000 inwoners.

Reisvoorstel
dag 1 aankomst Dar es Salaam

Na de avondvlucht wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar uw hotel in Dar es Salaam brengt.

dag 2 vlucht naar Mafia Island

Vanochtend wordt u opgehaald voor uw vlucht in een klein vliegtuigje naar Mafia Island. Dit tropische eiland is 50 kilometer lang en 15 kilometer breed en nog ongerept. U wordt naar kleinschalige lodge gebracht waar u hartelijk wordt ontvangen. Alle tijd om heerlijk te ontspannen en te genieten van de rust.

dag 3 – 5 genieten van de onderwaterwereld

De lodge beschikt over een eigen PADI-duikcentrum en de komende dagen maakt u diverse duiken op verschillende spots. Voor de kust van Mafia Island liggen fantastische riffen: ideale plekken om te snorkelen en te duiken. Het grootste gedeelte rondom Mafia Island is een beschermd gebied en de diversiteit aan vissen, schildpadden en koralen is uniek. In bepaalde periodes in het jaar kunt u hier zelfs snorkelen met de walvishaai.

dag 6-8 Romantische boomhutten

Op deze dag is er een transfer geregeld naar Chole Mjini, om nu een andere kant van het eiland te kunnen zien. De Chole Mjini lodge ligt verscholen op een klein eilandje, geheel in harmonie met de natuurlijke omgeving. Één van de meest romantische plekken die u kunt bedenken met 9 boomhutten in grote baobob bomen. Deze ecolodge maakt zoveel mogelijk gebruik van materialen die in de buurt te vinden zijn en het sea food is hier verser dan vers. Met een dhow (traditionele vissersboot) maakt u hier fantastische sunset cruises.

dag 9 Retour naar Nederland

De laatste dag om te genieten van de rust en dan gaat uw terugreis beginnen. U vliegt naar Dar es Salaam vanwaar de vlucht naar Nederland start.

dag 1      Aankomst Dar es Salaam, overnachting in hotel
dag 2      Vlucht naar Mafia Island
dag 3-5    Strand, duiken en snorkelen
dag 6-7    Verblijf in een romantische boomhut
dag 8      Transfer en vlucht naar Dar es Salaam

inbegrepen:

ontbijt, lunch en diner (behalve 1e overnachting)
vlucht Dar-es-Salaam – Mafia Island
alle transfers
laundry service

optioneel te boeken:

duikpackage 

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!