Reizen en corona

Reizen en Corona

Tanzania heeft de grenzen geopend en is er klaar voor om toeristen te ontvangen. Social distancing en frisse buitenlucht: we kunnen geen betere manier bedenken van een veilige reis dan een privé safari in Tanzania. Er zijn strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen. 

Tanzania is een groot land (22x Nederland) en 1/3 van het land is beschermd natuurgebied. Er is dus veel ruimte. De droomreizen die wij samenstellen zijn privé reizen. Een van de steekwoorden bij onze maatwerk droomreizen is dat ze ‘ver weg van de massa’ zijn en zoveel mogelijk midden in de natuur. Ons idee van een safari is niet om met 20 auto’s bij die ene leeuw te gaan staan kijken maar in alle rust te genieten van de wilde dieren. Daarom gingen onze gidsen altijd al rechts als de rest van de safari auto’s naar links ging. Dieper de parken in waar je -ook in drukke periodes- nauwelijks andere auto’s tegenkwam.

Je reist in een privé safari auto

We desinfecteren de safari auto dagelijks en daarbij komt dat je ALTIJD alleen met je eigen reisgezelschap in de auto zit. Je hebt steeds dezelfde auto en tijdens het rijden zorg je er voor dat de raampjes open staan en er frisse lucht binnenkomt. Kom je aan in een park dat gaat het dak omhoog waardoor je dus eigenlijk in de buitenlucht vertoeft. Onze gidsen/chauffeurs zijn gezond en houden afstand van de gasten. En niet te vergeten: je hebt de hele rondreis dezelfde gids. Ons kleine team van vakkundige gidsen is door ons zelf getraind in alle Corona-richtlijnen en ze weten precies hoe te handelen bij ziekte van de reizigers. Activiteiten waarbij je direct in contact komt met de locals doen we op dit moment niet om besmettingen te voorkomen. De drukte mijden we natuurlijk. Maar dit betekent niet dat je de hele dag in de safari auto hoeft te blijven zitten. Wandelen, mountainbiken of kanoën in de natuur is heel goed mogelijk.

Veilig en coronaproof reizen

Corona is over de hele wereld verspreid en Tanzania is hierop geen uitzondering. Door je goed aan de Corona-maatregelen te houden, beperk je zelf het besmettingsgevaar. Dit betekent dus afstand houden en veelvuldig ontsmetten. In Tanzania zijn voor de accommodaties SOPs (Standard Operation Procedures) opgesteld waarin is vastgelegd hoe gasten veilig kunnen verblijven. De regels lijken op de Corona-regels die wij in Nederland hanteren. De afstand is hier niet 1,5 maar 1 meter net als in veel andere landen (volgens de WHO-richtlijnen). De kleinschalige accommodaties waar de gasten van Droomreis Tanzania verblijven zijn weer open en er klaar voor om de toeristen te ontvangen. We kiezen voor accommodaties die we goed kennen, waar we vertrouwen hebben in het management en het naleven van de regels. Belangrijk is dat er voldoende ruimte is en dat is geen probleem. Iedereen heeft zijn eigen comfortabele kamer/tent met een eigen douche en toilet. Over het algemeen eet je buiten in Tanzania en als dit niet kan dan is er voldoende ruimte tussen de tafeltjes. Natuurlijke ventilatie is er sowieso. Vaak ben je op de mooiste plekken midden in de natuur.

Tanzania heeft het ‘Safe Travels Stamp’ gekregen oftewel het ‘Veilig Reizen predicaat

De WTTC (World Travel & Tourism Council) heeft dit keurmerk uitgekeerd aan Tanzania zodat je er zeker van kunt zijn dat je hier veilig kunt reizen. Tanzania voldoet aan alle eisen en volgt de opgestelde protocollen. De doelstelling van het WTTC is om toekomstige reizen veilig uit te voeren en aan de reiziger een authentieke en zinvolle ervaring te bieden. Reizen die ondersteunen in het levensonderhoud van miljoenen en bijdragen aan een een duurzame economische groei.

Kleinschalig en duurzaam reizen

In Tanzania is een groot deel van de bevolking afhankelijk van toerisme. De gevolgen van de Corona pandemie zijn dan ook enorm. Een sociaal vangnet zoals wij dit in Nederland hebben, is er niet. De lokale bewoners worden hard geraakt. Geen werk betekent geen geld en dus geen eten. De parkentrees in Tanzania worden voor een groot deel gebruikt om de natuur en het wildlife te beschermen. Nu dit wegvalt en er nauwelijks parkrangers en bezoekers in de parken zijn, is het voor de stropers makkelijker om toe te slaan. Het is dus belangrijk dat het toerisme weer zo snel mogelijk op gang komt. Door duurzaam te reizen ondersteun je de bevolking én het behoud van de natuur en de wilde dieren.

Inreiseisen

De Tanzaniaanse overheid stelt alle internationale reizigers verplicht om binnen 24 uur voor aankomst een online gezondheidsverklaring (Traveler’s Health Surveillance Form) in te vullen. Het is ook verplicht om een negatieve (RT-PCR)-testuitslag bij aankomst te laten zien.

Deze testuitslag mag bij aankomst maximaal 72 uur oud zijn. Reizigers uit landen met een hoog aantal besmettingen moeten ook een sneltest doen bij aankomst (op eigen kosten, $ 25,- p.p.).

Garanties, zekerheid en flexibiliteit bij het boeken van je reis

Misschien aarzel je om nu nieuwe reisplannen te maken. Dat begrijpen we en daarom bieden we je de mogelijkheid om zorgeloos en zonder risico’s je reis te boeken. Omdat er in Tanzania veel reizen zijn uitgesteld is het slim om nu te starten met het aanvragen van jouw droomreis. De kleinschalige lodges en tented camps zullen in 2022 eerder zijn volgeboekt. Door vroeg te reserveren kun je tijdig je favoriete plek vastleggen. Zo ben je er zeker van dat je alles goed hebt geregeld en kun je alvast uitkijken naar een onvergetelijke safari avontuur!

VERPLAATSEN
Als blijkt dat Droomreis Tanzania de reis niet kan uitvoeren vanwege Corona dan verplaatsen we de reis. We gaan in overleg wanneer de reis dan kan plaatsvinden. Door onze flexibele houding is dit tot dusver uitstekend gelukt. We adviseren een flexibel vliegticket te boeken, zodat het mogelijk is de reis te verplaatsen.  

LAGE AANBETALING VAN 20%
In plaats van 40% aanbetaling, hanteren we bij boekingen t/m 31 januari 2022 slechts 20% aanbetaling. Je loopt dus vrijwel geen financieel risico.

GARANTIEFONDS GGTO
Omdat we zijn aangesloten bij het GGTO zijn betaalde reisgelden altijd ‘safe’. Mocht Droomreis Tanzania in financieel onvermogen komen of failliet gaan, dan kun je de reis alsnog maken of krijg je de (aan)betaling van de reis terug.  

Persoonlijk contact, juist nu belangrijk

Wil je praten over je reisplannen en checken hoe wij hier vorm aan kunnen geven? Of heb je nog vragen of zorgen die wij uit de weg kunnen nemen? Aarzel niet om ons te bellen. Omdat we continu in contact staan met Tanzania hebben we altijd de laatste informatie. En uiteraard volgen we de wijzigingen in het beleid op de voet. We zijn dagelijks bereikbaar op 06 51465566. Ook een vrijblijvende -Corona-proof- afspraak is altijd mogelijk! Zeker in deze tijden is het prettig om te weten dat we met je meedenken.

 

 

Beleef de reis van uw leven!