Luxe fly-in safari – Karel en Elly

Luxe fly-in safari Zuid-Tanzania

Karel en Elly hadden niet heel veel tijd voor hun droomreis, maar wilden wel de mooiste plekken zien. Ze waren al een keer eerder in Tanzania geweest en hadden in het noorden al een aantal parken bezocht als de Serengeti, Lake Manyara en de Ngorongoro krater. Om niet te veel tijd te besteden aan reisuren kwamen we uit op een luxe fly-in safari. Met name in het prachtige zuiden van Tanzania zijn de afstanden tussen de parken wat groter. Daardoor zijn deze parken rustiger en zul je hier het echte Afrika-gevoel nog intenser beleven. Karel en Elly vonden een luxe fly-in safari een goed idee door gebruik te maken van deze kleine vliegtuigjes om van camp naar camp te vliegen. En ze hadden een duidelijke voorkeur voor accommodaties: exclusief en luxe zodat ze heerlijk in de watten zouden worden gelegd. Het budget was ruim maar ze wilden wel ‘waar’ voor hun geld.

‘We hadden een prachtige locatie aan de rivier. Vanuit onze eigen veranda konden we de hele dag toeschouwer zijn van het spectaculaire wildlife-gebeurenl’

Naast safari leek het hun ook leuk om nog wat andere dingen te ondernemen. Vanuit Mikumi kan heel goed een bezoek worden gebracht aan de Udzwunga mountains. Dit is een prachtig berggebied met watervallen en beekjes. Hier kan heel goed worden gewandeld, wat ook een van de favoriete vrije tijdsbestedingen is van dit stel.

 

Reisvoorstel
dag 1      aankomst Dar es Salaam airport

Na de avondvlucht wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw hotel brengt in Dar es Salaam. De volgende ochtend word u hier weer opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Selous.

dag 2-3    Selous

Een korte vlucht van een klein uurtje brengt u naar uw eerste safari-bestemming: Selous. Vanuit het vliegtuigje heeft een prachtig zicht over het landschap van Tanzania. Bijna op de bestemming aangekomen ziet u vanuit de lucht de giraffen en olifanten al lopen. Op de airstrip wordt u opgewacht door een gids en chauffeur van de accommodatie waar u 2 dagen zult verblijven. Een luxe lodge waar u bepaalt aan welke activiteiten u wilt deelnemen (de activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen). Zo kunt u een prachtige boottocht maken over de grote Rufiji river tussen de krokodillen en nijlpaarden. Met name de bootsafari aan het eind van de de dag is heel bijzonder omdat de zonsondergang bij het water prachtig is.

dag 4-5   Udzungwa mountains

Per vliegtuig gaat u naar de Udzungwa mountains waar u overnacht in een luxe lodge van waaruit u bijzondere wandeltochten gaat ondernemen met een gids. In dit onbevolkte gebied zijn veel inheemse planten en dieren te vinden. Udzungwa is het leefgebied van de Uzungwa-franjeaap en de Sanjemangabey die nergens anders ter wereld voorkomen. Een frisse onderbreking van het savanne landschap van de andere parken.

dag 6-7    Ruaha

Vandaag vliegt u naar Ruaha national park. Bij de airstrip wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar de prachtig gelegen accommodatie Ruaha river lodge brengt. De accommodatie ligt aan de grote Ruaha rivier en vanuit uw veranda zult u verbaasd staan wat een activiteiten er plaatsvinden rondom het water. Het vele wild trekt dagelijks naar deze rivier, een van de weinige drinkplaatsen. Het restaurant is boven op een rots gebouwd van waaruit u het hele gebied kunt overzien. De gamedrives worden verzorgd door een chauffeur met open safari auto’s. Hierbij kunt u ingedeeld worden bij ander gasten in 1 auto. Een hele dag gamedrive is mogelijk waarbij u een heerlijke picknick lunch krijgt op een mooie locatie maar u kunt er ook kiezen voor een ochtend en middagsafari waarbij u tussen de middag terugrijdt naar uw accommodatie voor een lekkere lunch. In het camp is het zaak goed op te letten want tal van wilde dieren trekken er door en zo kunt u zomaar oog in oog staan met een immense olifant.

dag 8-10  Saadani

Saadani is nog niet zo lang geleden toegevoegd als nationaal park. Een bijzonder gebied dat grenst aan de Indische oceaan. Hier door kunt u olifanten aantreffen op het strand of hippo’s in de zee. U verblijft in tent with a view. De naam tent is een understatement: hoog op palen treft u een luxe tenthuis aan met een uitzicht over de azuurblauwe zee. Het strand is hier zeer rustig en in het restaurant kunt u in relaxte sfeer genieten van heerlijk eten. In overleg met de campleiding bepaalt u hoe u de dagen wilt invullen: met een safari in het park, een kanosafari in de mangrove en wat u zeker niet mag missen is een bootsafari op de Wami river. Op dag 10 wordt u naar de airstrip gebracht van waar u terugvliegt naar Dar es Salaam waar de indrukwekkende reis door Tanzania eindigt.

  • Selous
  • Udzungwa mountains
  • Ruaha
  • Saadani

Pure luxe en gemak met een vliegtuigje reist u van park naar park en land u midden tussen het wild
Bootsafari op de Rufiji river dichter bij de hippo’s komt u nooit als nu
Het echte ‘out in Africa’ gevoel in een open safari auto wild spotten in de nog rustige parken van Zuid-Tanzania
Tanzania kent vele gezichten en met de prachtige wandeling het berggebied  en de groene jungle samen met een gids
Bij Saadani een boottocht door de mangroven op echt Afrikaanse wijze

 

Reisaanvraag

 

Beleef de reis van uw leven!