Safari rondreis en wandelen

Safari rondreis en wandelen op de Kilimanjaro

ReisaanvraagDe top van de Kilimanjaro is niet voor iedereen weggelegd maar waarom niet een mooie wandeltocht maken op deze bijzondere berg? Op het Shira plateau kunt u kortere of langere tochten maken uitkijkend op de witte top deze reus. Na de Kilimanjaro gaat u de mooiste parken in Noord-Tanzania bezoeken.

Dag 1   Aankomst Kilimanjaro airport

Op de internationale airport van Kilimanjaro wordt u opgewacht door onze lokale partner en naar uw accommodatie gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u hier even ontspannen en bijkomen van uw reis.

Dag 2   Arusha national park en sundowner op de Kilimanjaro

voer-wim-tanzania

Vanochtend wordt u opgehaald door uw gids en gaat u de eerste gamedrive maken in Arusha National Park. U heeft de beschikking over een goed geoutilleerde ruime safari-auto. Aangekomen bij het park wordt het dak omhoog geschroefd zodat u staand in de auto 360 graden zicht heeft. Arusha park is altijd groen en heeft uiteenlopende landschappen: steppen, jungle en hooggebergten. De dieren- en plantenwereld is hier zeer veelzijdig. U kunt hier o.a. giraffen, zebra’s grote groepen buffels en luipaarden en gevlekte hyena’s aantreffen.  ’s Middags rijdt u naar Simba farm (de lokatie van Boer Wim) in West-Kilimanjaro waar u van een sundowner kunt genieten met waanzinnige mooie uitzichten.

Dag 3   Wandeltocht op de Kilimanjaro

kilimanjaro

Vandaag maakt een geweldige wandeltocht op het Shira plateau van Mount Kilimanjaro. Op een hoogte van 4500 meter met uitzicht op de besneeuwde top kunt u in het ochtendzonnetje genieten van een lekker picknickontbijt. Hierna gaat u met een lokale gids op dit plateau een trekking maken die zeer de moeite waard is. U loopt een route door een uniek hooggebergte landschap met beekjes en aparte planten. Terug op de farm kunt een boeiende rondleiding krijgen over de groentes die hier geteeld worden en de dieren. Maar een beetje luieren in de tuin mag ook of nog een korte wandeling maken naar de rivier waar u met een beetje geluk een groep Colobus aapjes zult zien.

Dag 4-5  Op safari in Tarangire 
tarangire

Op dag 4 rijdt u naar Tarangire national park. Dit is een park waar u ook de echte jagers kunt spotten: leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Grote groepen olifanten zult u zeker tegen komen in dit grote park met zijn vele oude baobab bomen. De familieverbanden van deze olifanten zijn indrukwekkend en in dit park kunt u in alle rust dit observeren want veel bezoekers van Tanzania laten dit park -geheel ten onrechte- links liggen. De Tarangire Rivier, waarnaar het park is genoemd, zorgt voor een permanente beschikbaarheid van water. Hierdoor weet u zeker dat u altijd veel wilde dieren tegenkomt.


Dag 6  Lake Manyara

Manyara

Vandaag gaat u op gamedrive in Lake Manyara. Dit nationale park is een groene verrassing met prachtige oude bomen, watervallen en kabbelende beekjes met helder water. Het landschap is heel afwisselend: oerwoud, open vlakten, moerassen en bossen. Met een beetje geluk treft u bomenklimmende leeuwen aan. In het park kunt u grote kuddes olifanten, buffels, giraffen, impala’s en hippo’s vinden en het meer is een waar paradijs voor de vogelliefhebber.

 

 

Dag 7-8   Serengeti

lion-katavi

Deze dagen zult u doorbrengen in de beroemde Serengeti. De Serengeti is een streek van savannes en boslandschappen van ongeveer 30.000 km². Dit unieke landschap is het leefgebied van roofdieren, zoals leeuwen, cheetah en luipaard, en grote kuddes olifanten, giraffes, zebra’s en gnoes. Niet alleen overdag is dit het summum van safari ook de avonden en de nachten op de Serengeti zult u zich vast nog lang heugen. Indrukwekkende sterrenhemels en ’s nacht hoort u geluiden van de wilde dieren.

 

Dag 9-10   Wandeling in Mto-wa-Mbu en retour 

mto-wa-mbu

Na de indrukwekkende safari’s in de Serengeti krijgt u de mogelijkheid om in het dorpje Mto wa Mbu het dagelijkse leven van de Tanzanianen mee te maken. Tijdens een culturele dorpswandeling (ca. 2,5 a 3 uur) wordt door een gids van alles verteld over het leven in Tanzania. Ook is het mogelijk om hier te gaan mountainbiken. Wilt u liever de natuur zien dan kunt u ook kiezen voor een natuurwandeling. Deze dag kan ook besteed worden aan het bezoeken van de Ngorongoro krater (tegen meerprijs). U overnacht hier in de buurt en de volgende dag wordt u teruggebracht naar Kilimanjaro airport voor uw terugvlucht. Een strandverlenging is natuurlijk ook mogelijk.

 

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen en de periode.
Voor een reisvoorstel op maat neem contact met ons op.

Meer info over comfortniveaus

– 4×4 safari auto met panoramadak
– professionele engelstalige chauffeur/gids
– ontbijt, lunch en diner (behalve eerste nacht op basis van bed en breakfast)
– entreegelden nationale parken en alle overige entreegelden
– onbeperkt water tijdens de safari
– wandeltocht op het Shira plateau van de Kilimanjaro

Reisaanvraag

 

Beleef de reis van uw leven!