Familiereis – Fam. Keizer

Familiereis Serengeti migratie”follow the leader”

Iedereen die in het echt de grote migratie heeft meegemaakt is onder de indruk van dit enerverende schouwspel. Als u naar Tanzania reist mag u dit eigenlijk niet missen.

Familie Keizer had voor de tv al diverse keren genoten van de National Geographic uitzendingen over de grote migratie. Dit wonderlijke natuurverschijnsel wilden ze dolgraag een keer in het echt beleven. De twee jongens van de familie van 8 en 10 vonden het reuzespannend om op school te kunnen vertellen dat zij naar Tanzania op vakantie zouden gaan. De oudste had meteen een goed onderwerp voor zijn spreekbeurt in de nieuwe groep na de zomer. Het blijf lastig om te bepalen waar de wildebeests, zebra’s en impala zullen zijn op een bepaalde datum.

‘Fantastisch om dit met ons gezin te mogen beleven’

De migratie is namelijk vooral afhankelijk van de regens en die willen nog wel eens afwijken. Omdat ze absoluut dit spektakel niet willen missen, kiezen we ervoor om langere tijd in de Serengeti te verblijven. Qua accommodatie kiezen we voor een camp wat zich een aantal keren per jaar verplaatst met de migratie.

Reisschema
Dag 1  Aankomst en overnachting in Arusha

Aankomst op Kilimanjaro van waar een transfer is geregeld naar uw hotel in Arusha.

Dag 2 Lake Manyara

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat u naar Lake Manyara. Deze rit is de eerste kennismaking bij daglicht met het Tanzaniaanse leven van alledag. Een ervaring op zich en ongetwijfeld zult u even moeten wennen. Bij Lake Manyara gaat de eerste gamedrive beginnen. Geweldig leuk om op zoek te gaan naar de wilde dieren. Uw gids weet precies de namen van alle dieren en kan ook alles vertellen over hun leefwijze. U overnacht in een tentenkamp vlak buiten het park met een prachtig uitzicht over het landschap.

Dag 3  Mountainbiketocht

In de ochtend gaat u een interessante mountainbiketocht doen. Op deze manier maakt u echt kennis met het land en haar vriendelijke bewoners. U fietst met een gids en bezoekt onder andere de plaatselijke markt en een bananenplantage en zult onderweg vrolijk begroet worden door kinderen. Wilt u een Masai stam bezoeken dan is dit ook mogelijk. Na de tocht gaat u naar uw accommodatie waar u de tijd heeft om te ontspannen.

Dag 4  Empakai krater

Vandaag maakt u een wandeltocht met een Masai ranger. U rijdt door de Ngorongoro conservation area, dit is geen park maar wel een beschermd gebied naar de Empakai krater. In deze rustige krater zijn alleen maar wandelroutes, u daalt af naar een meer in het midden van de krater. Onderweg zult u veel vogels aantreffen en ook wilde dieren kunt u hier met een beetje geluk verwachten. Na de tocht wordt er een mooie locatie opgezocht om uw picknicklunch te nemen.

Dag 5-8 Serengeti

Vandaag rijdt u via de Ngorongoro conservation area naar de Serengeti. Voor dit uitgestrekte gebied worden 4 dagen uitgetrokken. U verblijft op 2 verschillende locaties zodat de kans erg groot is dat u de migratie zult meemaken. Naast de wildebeest migreren ook de zebra’s en de impala’s, in het kielzog hiervan zitten de roofdieren om hun kans af te wachten.

Dag 9 – 14 kustverblijf

Na het stoffige verblijf in de Serengeti kunt u even helemaal bijkomen op Zanzibar. U verblijft op een prachtig locatie direct aan het strand. In het resort worden tal van activiteiten georganiseerd zodat u zich geen seconde hoeft te vervelen.

dag 1        aankomst Kilimanjaro airport
dag 2        safari dag in Manyara national park
dag 3        mountainbiketocht bij Lake Manyara
dag 4        wandeling in de Empaki krater
dag 5-8     safari dag op de Serengeti
dag 9-14    strandvakantie op Zanzibar

Wandeling met een gids in de Empaki krater.
Volgen van de grote migratie met ontelbare gnoes, zebra’s op de Serengeti
Bush dinner met z’n vieren midden op de Serengeti in het donker onder het wakende oog van rangers.

Reisaanvraag

 

Beleef de reis van uw leven!