Fly-in safari rondreis Zuid-Tanzania

Luxe fly-in safari rondreis Zuid en West Tanzania (14 dagen)

Voor de echte safari liefhebber is Zuid-Tanzania de ultieme safari bestemming. Het zogenaamde Southern Circuit wordt door veel minder toeristen bezocht, is dunbevolkt en heeft enorm grote nationale parken. Droomreis Tanzania heeft een reis samengesteld waarbij u verblijft in luxe lodges op unieke locaties midden in de natuur tussen de wilde dieren. Het hoogtepunt van de reis is het verblijf in het onbedorven Mahale Mountains national park waar u op zoek gaat naar de chimpansees. De afstanden tussen de parken in West- en Zuid-Tanzania zijn behoorlijk groot en daarom kiest Droomreis Tanzania er voor te reizen op de meest comfortabele en efficiënte manier: met een klein vliegtuigje.

Dag 1   Aankomst Dar-es-Salaam airport

Aankomst op de internationale airport van Dar-es-Salaam. U wordt hier opgehaald en naar uw hotel gebracht.


Dag 2-5   Ruaha national park

fly-in-safarijpg

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en vliegt u met een klein vliegtuigje vanaf Dar-es-Salaam airport naar Ruaha national park. Ruaha is het grootste nationale park van Tanzania met een geheel eigen sfeer. In dit park zijn grote aantallen wilde dieren en in verhouding weinig bezoekers. Maar liefst 12.000 olifanten hebben hier hun leefgebied. Door de schaarsheid van water biedt de Ruaha rivier altijd een prachtig schouwspel van drinkende dieren. U verblijft in een luxe lodge rechtstreeks aan de Ruaha rivier. Vanuit de veranda van uw huisjes valt er van alles te beleven want een enorme variatie van wilde dieren komt hier dagelijks water drinken.


Dag 5-7   Mahale Mountains national park

fly-in-safarijpgVroeg in de ochtend vertrekt u vanuit Ruaha voor uw 3 uur durende lucht naar Mahale. U komt aangevlogen over het kristalheldere water van Lake Tanganyika, Dit is een van de weinige meren in Tanzania waar snorkelen, en zwemmen mogelijk is. Vanuit de airport wordt u met een bootje naar uw banda gebracht omdat het park alleen op deze manier te bereiken is. De komende 3 dagen zult u meerdere chimpansee trekkings gaan maken en dit geweldige gebied gaan verkennen. Naast chimpansees leven in het park nog 8 andere primaten en diverse zoogdieren zoals het jachtluipaard.

 

Dag 8-11   Katavi national park

fly-in-safarijpg

Katavi ligt op een  klein uurtje vliegen van Mahale en u komt voor de lunch aan bij de lodge die slechts 6 luxe tenten heeft. Lake Katavi is de levensader van het park omgeven door moerasland en kortgras steppen. Grote groepen olifanten, buffels, nijlpaarden, luipaarden leeuwen en een grote verscheidenheid aan antilopensoorten als ook een rijke avifauna vormen hier de attracties. In dit park is het mogelijk dat u tijdens een hele dag gamedrive slechts 1 of 2 andere safari-auto’s tegenkomt. Dit is safari in de meest pure vorm. Aan het eind van de dag kunt u bij een vuurtje genieten van een heerlijke sundowner en met een beetje geluk een fantastische sterrenhemel.

Dag 12-14  Lazy Lagoon

fly-in-safarijpg

Na een laatste gamedrive in het prachtige Katavi vliegt u naar Lazy Lagoon waar u op een onbewoond eiland kunt genieten van zon, zee en strand. Lazy Lagoon ligt in de buurt van Dar-Es-Salaam. 9 Kilometer strand waar u kunt zwemmen zonder rekening te houden met de getijden. Een oase van rust waar u helemaal kunt bijkomen van de prachtige reis die u heeft gemaakt. U hoeft zich hier nergens zorgen over te maken. Het eten wordt hier vers klaar gemaakt en dat proeft u. Relaxen, zwemmen in het zwembad of zee, snorkelen, zonnen, of een boekje lezen: wat een heerlijke afsluiting op dit paradijselijke plekje.

 

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen en de reisperiode.
Neem contact met ons op voor een maatwerkvoorstel.

Prijzen zijn per persoon gebaseerd op een reisgezelschap van 2 volwassenen                          

– alle binnenlandse vluchten in Tanzania
– alle transfers per auto en boot in Tanzania
– alle accommodaties op basis van volpension
– eigen kok in Mahale
– koffie en thee
– wasservice in Ruaha en Katavi
– 2 gamedrives per dag in een open 4wd safari auto
– zeer ervaren gids/chauffeur (engelstalig) tijdens gamedrives
– entreegelden nationale parken en alle overige entreegelden

Er zijn optionele activiteiten op basis van uw wensen toe te voegen aan dit programma. Wij informeren u graag hierover.

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!