Safari rondreis 11 dagen

Safari reis Noord-Tanzania: verken de mooiste parken

REISAANVRAAGVanuit een stoere 4×4 wheeldrive safari-auto biedt deze reis u de mogelijkheid om alle nationale parken van Noord-Tanzania te verkennen. Deze parken behoren tot de mooiste van Afrika waarbij ieder park zijn eigen karakter heeft en in ieder gebied treft u een zeer grote verscheidenheid aan van wilde dieren.

Dag 1.  Aankomst Kilimanjaro airport

Op de internationale airport van Kilimanjaro wordt u opgewacht door onze lokale partner en naar uw accommodatie gebracht waar u kunt ontspannen voor uw safari reis gaat beginnen.

Dag 2   Arusha national park

Buffelo

Vanochtend wordt u opgehaald door uw gids en gaat u de eerste gamedrive maken in Arusha National Park. U heeft de beschikking over een goed geoutilleerde ruime safari-auto. Aangekomen bij het park wordt het dak omhoog geschroefd zodat u staand in de auto 360 graden zicht heeft. Arusha park is altijd groen en heeft uiteenlopende landschappen: steppen, jungle en hooggebergten. De dieren- en plantenwereld is hier zeer veelzijdig. U kunt hier o.a. giraffen, zebra’s grote groepen buffels en luipaarden en gevlekte hyena’s aantreffen. Bij de Momela-meren zijn soms duizenden flamingo’s. Aan het eind van de middag vervolgt u de reis naar Tarangire.

Dag 3 – 5   Tarangire national park

TarangireDeze dagen zult u doorbrengen in het Tarangire national park. Een bijzonder park met zijn eigen karakter en een veelheid aan wild. In het noorden zijn uitgestrekte steppes met reusachtige baobabbomen en acacia’s met de daarbij behorende enorme kuddes olifanten en buffels. Het park is groot en omdat hier minder toeristen komen, zult u de natuur en het wildlife echt kunnen meemaken. In dit park kunt u spotten naar de echter “predators” , zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden. U verblijft in het park waardoor het echte Afrika gevoel kunt beleven. En lijkt u een nightgamedrive niet spannend? Dit kan optioneel toegevoegd worden aan het programma.

Dag 6  Lake Manyara

Landschap-Lake-Manyara

Vandaag gaat u op gamedrive in Lake Manyara. Dit nationale park is een groene verrassing met prachtige oude bomen, watervallen en kabbelende beekjes met helder water. Het landschap is heel afwisselend: oerwoud, open vlakten, moerassen en bossen. Met een beetje geluk treft u bomenklimmende leeuwen aan. In het park kunt u grote kuddes olifanten, buffels, giraffen, impala’s en hippo’s vinden en het meer is een waar paradijs voor de vogelliefhebber.

 

 

Dag 7 – 10   Serengeti

lion-katavi

Deze dagen zult u doorbrengen in de beroemde Serengeti. De Serengeti is een streek van savannes en boslandschappen van ongeveer 30.000 km². Dit unieke landschap is het leefgebied van roofdieren, zoals leeuwen, cheetah en luipaard, en grote kuddes olifanten, giraffes, zebra’s en gnoes. Niet alleen overdag is dit het summum van safari ook de avonden en de nachten op de Serengeti zult u zich vast nog lang heugen. Indrukwekkende sterrenhemels en ’s nacht hoort u geluiden van de wilde dieren.

 

Dag 11. Ngorongoro krater

Ngorongoro

Vandaag gaat u naar een bijzondere locatie. De Ngorongoro krater staat op de Unesco werelderfgoed-lijst. U zult ’s morgens vroeg (waarschijnlijk in de mist) afdalen in de Ngorongoro krater. Als de mist is opgetrokken zult u het opmerkelijke landschap ontdekken. De Ngorongoro krater wordt ook de ‘garden of eden’ genoemd. Dit is de plek waar u de big-five kunt vinden. De zwarte neushoorn is helaas zeldzaam geworden; in de krater leven er nog een klein aantal en met een beetje geluk komt u er een tegen.

Aanvullend kan nog gekozen worden voor een heerlijke strandverlenging op een van de eilanden.

– transfer van en naar Kilimanjaro airport
– 4×4 safari auto met panoramadak
– professionele Engelstalige chauffeur/gids
– ontbijt, lunch en diner (eerste dag obv bed en breakfast)
– entree gelden in de nationale parken en alle overige entreegelden
– onbeperkt water tijdens de safari

Reisaanvraag

 

 

Activiteiten

 • Loopbrug Manyara

  Treetop Walkway

 • Golfen Tanzania Kilimanjaro

  Golfen

 • Chimpansee Trekking Tanzania

  Chimpansee trekking

 • Activiteiten Wandelsafari Tanzania1

  Wandelsafari

 • Huwelijksreizen Tanzania Droomreis

  Sundowner

 • Activiteiten Snorkelen Duiken Tanzania

  Snorkelen en duiken

 • Activiteiten Paardrijden Tanzania

  Paardrijsafari

 • Activiteiten Night Game Drive Tanzania

  Night game drive

 • Activiteiten Mountainbiken Tanzania

  Mountainbiken

 • Activiteiten Masaï Tanzania 2

  Masaï bezoek

 • Activiteiten Kanotrips Tanzania

  Kanotochten

 • Activiteiten Birdwatching Tanzania 2

  Birdwatching

 

 

Beleef de reis van uw leven!