Safari Tanzania

Tanzania is niet voor niets uitgeroepen tot beste safari bestemming. Naast de beroemde Serengeti, de Ngorongoro krater en de Kilimanjaro heeft Tanzania nog zoveel meer te bieden.

Safari Tanzania: een overweldigende beleving!

Tanzania is het land van de safari’s en een van de grootste landen van Afrika. Liggend tussen Kenia en de azuurblauwe Indische oceaan met z’n prachtige stranden en in het westen Lake Tanganyika, het diepste meer ter wereld en ook bekend om de chimpansees, en in noorden het Lake Victoria.  Met maar liefst 16 nationale parken treft u hier in overvloed alle wilde dieren aan: leeuwen, nijlpaarden, olifanten, luipaarden, neushoorns, giraffen ontelbare gnoes, zebra’s, impala’s en nog honderden andere diersoorten waaronder vierhonderd verschillende vogels. Met de Serengeti als oudste en beroemdste park en bekend van de migratie van miljoenen gnoes en zebra’s en de Ngorongoro krater die op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Alle nationale parken hebben hun eigen unieke karakter en geven u het echte Afrika gevoel. Daarnaast ontvangen de vriendelijke Tanzanianen u graag en laten trots het land aan u als gast zien.

Safari

Safari is een Swahili-woord dat “reis” betekent. De oorspronkelijke betekenis was “een expeditie naar een Afrikaans wildpark”, maar intussen wordt safari bijna overal gebruikt in de toeristische betekenis: een wildpark bezoeken en in dat park wilde dieren observeren, fotograferen of filmen.

Bij Droomreis Tanzania zijn we van mening dat een individuele safari rondreis de beste manier is om de wilde dieren in Tanzania te bewonderen. Er staat dan een e gids aan uw zijde om al uw vragen te beantwoorden. Droomreis Tanzania werkt samen met een kleine lokale partner met professionele gidsen die uitstekend Engels kunnen en volop passie hebben voor hun vak. Zij zijn meesters in het spotten van dieren en willen u er graag alles over vertellen. Deze professionals passen zich graag aan uw wensen aan: u bepaalt het tempo en de exacte invulling van de dag. De gidsen zijn echte gastheren, zij zorgen er voor dat u zich altijd op uw gemak voelt in deze bijzondere andere wereld en achter de schermen regelen zij alles wat nodig is om u onbezorgd te kunnen laten genieten. Standaard maken wij gebruik van goed uitgeruste safari-auto’s met open dak zodat u de dierenwereld van nabij kunt ervaren inclusief geur en geluid. Comfortabel en veilig en voorzien van een koelbox met koud water waar u natuurlijk uw eigen favoriete drankje aan kan toevoegen.

Safari reizen op maat

Hoe indrukwekkend safari’s ook kunnen zijn, na een aantal dagen komt er een moment dat de ‘verzadiging’  optreedt. In onze reisvoorstellen zorgen wij altijd voor een goede mix van activiteiten. Een dagje mountainbiken, paardrijden of wandelen tussendoor laat u een hele andere kant van dit prachtige land zien. De landschappen in Tanzania zijn zeer gevarieerd en een nadere kennismaking met de gastvrije, nieuwsgierige bevolking kan een extra dimensie aan uw reis geven. We kunnen erg veel inpassen in het reisschema, verras ons met uw ideeën en grote kans dat we dit kunnen regelen. Er valt veel te beleven buiten de gebaande paden en juist de simpele dingen als het bezoeken van een school of een ander kijkje in het dagelijkse leven van de Tanzanianen maken een reis veel waardevoller.

Safari Tanzania reizen

Voor iedereen een bijzondere maatwerkreis:

Huwelijksreizen: wij geven net even dat speciale tintje om uw huwelijksreis nog romantischer te maken
Safari met kinderen: iets rustiger tempo met activiteiten die kinderen en ouders boeien, kindvriendelijke accommodaties vaak met een zwembad op een veilige locatie.
Lichamelijke beperking: geen probleem, ook u kunt op safari. Wij kennen de accomodaties die goede toegang bieden en onze gidsen helpen u graag waar nodig.
Familiereis met oudere kinderen: nog een keer op reis met uw hele gezin samen in een auto. Naar de mooiste plekken, met veel tijd voor elkaar en veel gezamenlijke activiteiten.
50+Reizen: of u nu heel actief bent of speciale zorg nodig heeft, u kunt onbezorgd genieten.

Beleef de reis van uw leven!