Safari Tanzania en Zanzibar

Safari Tanzania en Zanzibar

Tanzania en Zanzibar is een combinatie die veel mensen aanspreekt. Bij deze reis bezoekt u de mooiste parken in Noord-Tanzania. U maakt gamedrives maar bij deze reis blijft u niet alleen in de safari-auto ook gaat u wandelend en per kano op zoektocht naar de wilde dieren. In het dorpjes Mto wa Mbu komt u in aanraking met de Tanzaniaanse manier van leven en zult u merken dat deze vriendelijke mensen trots zijn op hun land en u er graag alles over vertellen.
Reisaanvraag

Dag 1  Aankomst Kilimanjaro airport

Op de internationale airport van Kilimanjaro wordt u welkom geheten door uw chauffeur en naar uw accommodatie in Arusha gebracht.

Dag 2  Arusha national park

BaboonDe eerste safari is super spannend: bij Arusha national park maakt u een gamedrive met uw eigen professionele gids in een stoere safari auto.  Het blijft altijd een verrassing wat u gaat tegenkomen, maar iedereen is onder de indruk van de hoeveelheid wilde dieren in Tanzania. Arusha park is altijd groen en heeft uiteenlopende landschappen: steppen, jungle en hooggebergten. U kunt hier o.a. giraffen, zebra’s grote groepen buffels en luipaarden en gevlekte hyena’s aantreffen. Bij de Momela-meren zijn soms duizenden flamingo’s. In het park gebruikt u een picknicklunch en in de middag maakt u een kanotocht op de Momela meren.  Het is geen uitputtende aangelegenheid want rustig peddelend ziet u het meest in en rondom het water.

Dag 3   Tarangire national park

TarangireVandaag bezoekt u Tarangire national park. Een bijzonder park met zijn eigen karakter en een veelheid aan wild. In het noorden zijn uitgestrekte steppes met reusachtige baobabbomen en acacia’s met de daarbij behorende enorme kuddes olifanten en buffels. Het park is groot en omdat hier minder toeristen komen, zult u de natuur en het wildlife echt kunnen meemaken. In dit park kunt u spotten naar de echter “predators” , zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Het park heeft in bepaalde periodes ongelooflijk grote kuddes van olifanten. Veel minder bekend is dat olifanten tussen de verschillende parken migreren. En lijkt u een nightgamedrive niet spannend? Dit kan optioneel toegevoegd worden aan het programma.

Dag 4 Lake Manyara

giraf

Vandaag gaat u op gamedrive in Lake Manyara. Dit nationale park is een groene verrassing met prachtige oude bomen, watervallen en kabbelende beekjes met helder water. Het landschap is heel afwisselend: oerwoud, open vlakten, moerassen en bossen. Met een beetje geluk treft u bomenklimmende leeuwen aan. In het park kunt u grote kuddes olifanten, buffels, giraffen, impala’s en hippo’s vinden en het meer is een waar paradijs voor de vogelliefhebber. Op deze dag gaat u ook een leuke mountainbiketocht maken in  het groene dorpje Mto wa Mbu. U bezoekt de plaatselijke markt en een bananenplantage en krijgt een goed beeld van het dagelijkse leven in Tanzania.

Dag 5-7  Serengeti

leeuw

Deze dagen zult u doorbrengen in de beroemde Serengeti. De Serengeti is een streek van savannes en boslandschappen van ongeveer 30.000 km². Dit unieke landschap is het leefgebied van roofdieren, zoals leeuwen, cheetah en luipaard, en grote kuddes olifanten, giraffes, zebra’s en gnoes. Samen met uw gids bepaald u of u een hele dag op gamedrive wilt of een ochtend en een middaggame driver. Niet alleen overdag is dit het summum van safari ook de avonden en de nachten op de Serengeti zult u zich vast nog lang heugen. Indrukwekkende sterrenhemels en ’s nachts hoort u de geluiden van de wilde dieren. Afhankelijk van uw beschikbare tijd en de periode van het jaar, kunt u op zoek gaan naar de grote migratie.

Dag 8. Ngorongoro krater

Vandaag gaat u naar een bijzondere locatie. De Ngorongoro krater staat sinds 1979 op de Unesco werelderfgoed-lijst. U zult ’s morgens vroeg (waarschijnlijk in de mist) afdalen in de Ngorongoro krater. Als de mist is opgetrokken zult u het opmerkelijke landschap ontdekken. De Ngorongoro krater heeft een diameter van 19 kilometer en wordt ook wel de ‘garden of eden’ genoemd. In de krater leven zo’n 25.000 grotere dieren. Er is een zoetwatermeer dat wordt bevolkt door nijlpaarden en een sodameer waar vaak flamingo’s te vinden zijn. Dit is de plek waar u de big-five kunt vinden. De zwarte neushoorn is helaas zeldzaam geworden maar in de krater leven er nog een klein aantal.

Dag 9-15  Zanzibar

Kichanga-24-e13750282772221Vandaag rijdt u naar Arusha/Kilimanjaro airport van waar u vertrekt naar het idyllische eiland Zanzibar. Bij de azuurblauwe Indische oceaan met wuivende palmbomen kunt u namijmeren over wat u allemaal heeft beleefd. Alle tijd om te relaxen. Er zijn tal van dagtrips te maken vanuit de lodge zoals een Stown Town excursie of een Sunset Dhow trip (een dhow is een traditionele zeilboot). Er is een zwembad en een mooi strand waar u niet gestoord wordt door strandverkopers. U verblijft in een gardenview villa op basis van halfpension. Vanuit de grote veranda kijkt u uit op de Indische Oceaan en heeft u direct toegang tot het strand. U kunt op deze lokatie uitstekend snorkelen. Vlakbij deze accommodatie zit het Rock restaurant, een aanrader om hier een keer te gaan dineren

Prijs is afhankelijk van het aantal personen en de reisperiode.
Voor een reisvoorstel op maat neem contact met ons op.

Meer info over comfortniveaus

– 4×4 safari auto met panoramadak
– professionele Engelstalige chauffeur/gids
– ontbijt, lunch en diner (eerste dag obv bed en breakfast) tijdens safari rondreis
– entree gelden in de nationale parken en alle overige entreegelden
– privé moutainbiketour
– onbeperkt water tijdens de safari
– strandverblijf op basis van halfpension
– binnenlandse vluchten
– alle transfers

Reisaanvraag

 

 

Activiteiten

 • Loopbrug Manyara

  Treetop Walkway

 • Golfen Tanzania Kilimanjaro

  Golfen

 • Chimpansee Trekking Tanzania

  Chimpansee trekking

 • Activiteiten Wandelsafari Tanzania1

  Wandelsafari

 • Huwelijksreizen Tanzania Droomreis

  Sundowner

 • Activiteiten Snorkelen Duiken Tanzania

  Snorkelen en duiken

 • Activiteiten Paardrijden Tanzania

  Paardrijsafari

 • Activiteiten Night Game Drive Tanzania

  Night game drive

 • Activiteiten Mountainbiken Tanzania

  Mountainbiken

 • Activiteiten Masaï Tanzania 2

  Masaï bezoek

 • Activiteiten Kanotrips Tanzania

  Kanotochten

 • Activiteiten Birdwatching Tanzania 2

  Birdwatching

Beleef de reis van uw leven!