YouTube filmpje: toerist aait leeuw

Dat je tijdens een safari met wilde dieren veilig in de auto moet blijven, lijkt een logisch advies. Toch besloot een toerist in Tanzania afgelopen week een leeuw te aaien. Het safaripark heeft een video van het incident op YouTube gezet, om andere toeristen te waarschuwen. In een paar dagen tijd is de video meer dan een miljoen keer bekeken.

Tijdens een safari in het Serengeti gebied, in Tanzania, staan toeristen met hun auto stil terwijl een groep leeuwen vlakbij de auto ligt. Op de beelden is te zien hoe één van hen probeert een volwassen leeuw te aaien. Al snel komt de man erachter dat dat niet zo’n goed idee was.

Leeuwen die op de uitgestrekte, open vlakte van Tanzania leven gebruiken de schaduw van voertuigen vaak om af te koelen. “Dit betekent niet dat ze mensen vertrouwen, ze vertrouwen alleen het voertuig”, schrijft een medewerker van Wildlife Sightings, die de video op het internet plaatste.

De medewerker noemt de toerist “ongelooflijk dom en onwetend”. Op de beelden is goed te zien hoe de toeristen schrikken van het brullen van de leeuw en snel proberen om het raam dicht te doen.

Mijn reiservaring met Droomreis Tanzania:

Beleef de reis van uw leven!