Zanzibar

Witte stranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe oceaan: Zanzibar staat erom bekend en is een geliefde vakantiebestemming. Heerlijk om uit te rusten na uw safari. Als u liever de massa’s mijdt, weten wij mooie onbedorven plekjes te vinden.

 • Prison Island Tanzania

  Bezoek Prison Island

 • Dhow Cruise Tanzania

  Dhow sunset cruise

 • Zwemmen Met Dolfijnen Tanzania

  Zwemmen met dolfijnen

 • Jozani Forest Tour Tanzania

  Jozani Forest

 • Spice Tour Zanzibar Tanzania

  Spice Tour

 • Stone Town City Tour Tanzania

  Stadstour Stone Town

 • Activiteiten Snorkelen Duiken Tanzania

  Snorkelen en duiken

 • Kitesurfen

  Kite surfen

Zanzibar: het grootste eiland van Tanzania

De belangrijkste stad van het eiland is Zanzibar met de historische binnenstad Stone Town. Het eiland heeft een oppervlakte van 1554 km2 en telt zo’n 1 miljoen inwoners. De stranden van Zanzibar worden beschouwd als een van de mooiste ter wereld en u kunt er prachtig duiken en snorkelen. Niet alleen zijn de stranden fantastisch maar ook de natuur heeft  veel te bieden, en ook op cultuurgebied is er veel te doen en zien.  Zo kunt u een wandeling maken met een gids in het oude Stone Town. Hier kunt u de oude Anglicaanse kerk bezoeken, die vroeger werd gebruikt voor de slavenmarkt. U kunt ook ronddwalen over de markten en bazaren, of het huis van Freddy Murcury bekijken, die geboren is op Zanzibar. Een andere activiteit is de Spice tour. Dan maakt u een tocht met een gids die u allemaal tropische vruchten en andere zeldzame planten zal laten zien en proeven. In de Jozani forest vindt u de Zanzibarfranjeaap, een aap die alleen op Zanzibar te vinden is. In de Indische Oceaan bij het dorp Kizimkazi kunt u dolfijnen spotten. De eilanden Pemba en Mafia hebben op cultuurgebied minder te bieden maar zijn nog ongerept en bieden fantastische duikmogelijkheden.

Activiteiten:

Historie

Het idyllische eiland Zanzibar is in handen van veel verschillende mensen en landen geweest. In de 10de eeuw stichten de Arabieren er nederzettingen. Later, rond 1503 veroverden de Portugezen Zanzibar. Maar aan het eind van de 17e eeuw verloren de Portugezen het gebied aan de imam van Muscat. In 1698 werd het onderdeel van de sultan van Oman. Zanzibar bleef onderdeel hiervan tot het einde van de 19de eeuw. Aan het eind van de 19e eeuw namen de Britten het eiland over. Zanzibar werd toen een protectoraat van de Verenigd Koninkrijk. Op 27 augustus 1896 brak de korte Engels-Zanzibarese oorlog uit. Dit ging over de opvolging van de Sultan. Deze oorlog is de kortste oorlog in de geschiedenis: Zanzibar capituleerde na zo’n 40 minuten. Eind 1963 werd Zanzibar onafhankelijk en werd het samen met Tanganyika samengevoegd tot Zanzibar.

Bestuur en economie

Ondanks dat Zanzibar onderdeel is van Tanzania, heeft het een grote mate van zelfbestuur. Het eiland kiest zijn eigen president, die ook vicepresident van Tanzania is. Zanzibar is de op twee na grooste producent van kruidnagels ter wereld. Verder leeft het eiland van de kruiden zoals peper en nootmuskaat en exporteert het zeewier en raffia. Ook het toerisme speelt natuurlijk een belangrijke rol, het eiland is bekend om zijn duikplekken rond het koraal aan de noord- en oost kant het eiland.

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!