Accommodaties

Waar wil jij slapen?

“Gastvrij, comfortabel, kleinschalig, locatie, locatie”

In Tanzania is er veel keuze voor accommodaties. Geef je de voorkeur aan exclusieve lodges of basis? Luxe permanente tentenkampen of kamperen, luxe, comfortabel of juist een combinatie? Jij kiest de accommodatie op basis van je specifieke interesses, voorkeuren en budget. Wij helpen je natuurlijk bij het kiezen van de juiste accommodatie. Kennen de juiste plekken, locaties en ontwerpen zo het perfecte reisschema voor jou rondreis. 

 Locatie locatie locatie

Ben je op safari dan is het uitzicht, landschap en concentratie dieren belangrijk.
Onderweg en buiten het park is de direkte omgeving, rust, ruimte en uitzicht meer van belang.

 Goede prijs-kwaliteit verhouding

De prijs, voorzieningen, geleverde service, kwaliteit van eten, persoonlijke aandacht in combinatie met wat je betaald moet kloppen

✓ Goed voor het personeel en gids

Er moet goed gezorgd worden voor het personeel en gids. Wij checken hun accommodatie, sanitaire voorzieningen, werkweken en de manier  ze aangestuurd worden. Onze gidsen verblijven in dezelfde accommodatie als het personeel zodat wij precies weten hoe het zit.

✓ Duurzaam en sociaal

Er mag geen schade worden aangebracht aan de natuur/de omliggende omgeving en de lokale bevolking moet er ook van profiteren.

✓  Goedgekeurd en door ons zelf bezocht

Alle accommodaties die wij boeken hebben wij zelf bezocht.


| Meer over accommodaties | Op safari met je vrienden | Rondreis met een handicap | Safarireizen met meerdere gezinnen | Safari naar de grote Migratie |
| Meer over een reis op maat | Meer over een safari | Meer over ons | Meer over Tanzania | Meer over wat je er kan doen |

Accommodaties in Tanzania

De accommodaties die wij aanbieden tijdens je privéreis door Tanzania zijn kleinschalig en allemaal met een eigen karakter en sfeer. Afgestemd op jouw wensen en voorkeuren. Ze liggen vaak ver weg midden in de natuur op de mooiste plekken. We kijken tijdens onze inspecties en bezoeken heel goed of een lodge goed zorgt voor de gasten maar ook goed zorgt voor haar eigen mensen en onze gidsen. Want het is eigenlijk heel simpel: zorg je goed voor je personeel dan zorgen zij goed voor jou als gast en is er een open en vriendelijke sfeer waar je je meteen welkom voelt. Vaak wordt er samengewerkt met de lokale bevolking zodat de werkgelegenheid en inkomsten voor hun toenemen. Bij sommige lodges gaat een gedeelte van de omzet naar een goed doel. Dit kan bijvoorbeeld een weeshuis, olifantenopvang zijn of krijgen straatjongeren een nieuwe kans door in de lodge te mogen werken.

Bijzondere locaties

De camps en lodges die wij aanbieden zijn niet alleen verschillend maar ook vaak op een bijzondere plek.  Soms midden in de natuur en ver weg van iedereen. Ook hier niet standaard bij dezelfde ‘keten’ maar afwisseling. Waarbij elke lodge, camping zijn eigen sfeer, uitzicht heeft. Ook op Zanzibar is dit nog steeds mogelijk. Zo ben je tijdens je reis door Tanzania de ene nacht nog midden op de Serengeti tussen de migratie en de volgende dag vlieg je bijvoorbeeld naar een kleine accommodatie op een paradijselijk eiland met wit strand, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Wij regelen het en zorgen dat het nooit saai wordt. Een reis om nooit te vergeten. 

Mixen van comfort-niveaus

Vaak moet je kiezen voor 1 comfortniveau kiezen zoals basic, comfort en luxe. Bij ons kies jij wat je wil. Wil je de ene dag in een koepeltentje slapen en de volgende dag gaan voor ultieme luxe? Bij ons is dat geen enkel probleem. Sterker nog wij adviseren juist om ook afwiiseling aan te brengen in de lodges en manier van overnachten. Allemaal natuurlijk afgestemd op jou wensen. We regelen het allemaal en adviseren je graag over de mogelijkheden die er zijn.

Kamperen

Bij een kampeersafari nemen we onze eigen tenten, matrassen, slaapzakken, tafel en stoelen mee. In de parken zijn er uitsluitend campings van de overheid. De voorzieningen zijn basic maar de afgelopen jaren behoorlijk verbeterd. Daar staat tegenover dat je wel midden in de natuur verblijft en er een privé kok meereist die lekker voor je gaat koken. De koks hebben ervaring met allergiën, vega en vegetarisch. Buiten de parken komen steeds meer campings met meer voorzieningen zoals een zwembad, restaurant, bar en warme douches.

‘Migration’ Tented Camps

Dit zijn niet permanente tented camps. De camps worden verplaatst afhankelijk van het seizoen en volgen vaak de grote migratie van de gnoes. Hier ben je heel dichtbij de natuur. De dieren lopen door en langs het camp. Voor veel mensen is dit de ultieme safari beleving. Doordat ze niet altijd op dezelfde plek staan en alles verplaatst moet worden bieden ze minder luxe. Er zijn uitzonderingen maar ga ervan uit dat je een goed bed hebt, toilet, wastafel en een warme bucket shower.Hoe romantisch. De duurdere hebben meer luxe met stromend water en douche, rijkere aankleding. Electriciteit om je batterijen op te laden is vaak aanwezig in de dining tent. Er is verlichting in de tent maar beperkt. 

Verblijf in luxe tented camps en lodges

Je overnacht in kleinschalige lodges waar je door het vriendelijke personeel verwend wordt.  Waar je na een lange safaridag geniet van de ondergaande zon met een heerlijk drankje. Geen zorgen alles is geregeld. Je  ontbijt, lunch (eventueel een lunchbox als je op safari gaat) en het diner. Het eten wordt bereid met veelal lokale verse producten en is afwisselend. Veel lodges verbouwen hun eigen fruit en groenten op een boerderij. Voedsel allergiën, vegetarisch allemaal geen probleem. Gewoon even aangeven en het wordt geregeld. De lodges zijn sfeervol ingericht vaak met een lokaal karakter. De bedden zijn goed tot uitstekend net als de sanitaire voorzieningen die uiteenlopen van een goede warme douche tot luxe regendouche buiten. Sommige hebben zelfs een bad en eigen plunge pool. Electriciteit is meestal aanwezig maar beperkt (geen föhn). Ook is er vaak een veranda. 

Exclusieve lodges

Kies je voor exclusieve lodges en tented camps, dan zijn er in Tanzania volop mogelijkheden. Soms zijn ze exclusief omdat er bijvoorbeeld maar 4 kamers zijn. Andere zijn iets groter maar bieden luxe. Ze zijn veelal rijker gedecoreerd. Je kamer is groter en sfeervol ingericht met mooie vaak lokale materialen. Het bed is groot soms heel groot. Sanitaire voorzieningen zijn weer net iets luxer als een gewone lodge en ook hier heb je een veranda met uitzicht. Alles is geregeld tot in de kleinste details en je wordt ’s morgens gewekt met koffie, thee of wat je maar wil. Persoonlijke aandacht en service op het hoogste niveau. Electriciteit is er meestal (geen föhn)

Strandverblijven

Op Zanzibar is er een breed aanbod aan accommodaties om uit te kiezen. Van eenvoudig tot exclusief, voor iedere reiziger is er ruime keuze. Vrijwel alle accommodaties zitten direct aan het strand. Je hebt steeds meer grootschalige accommodaties maar er zijn ook nog steeds de leuke kleine authentieke accommodaties. Soms eenvoudig anderen weer luxe.
Veel minder toeristisch zijn de eilanden Pemba en Mafia. Hier zijn nog weing lodges en het aantal toersiten is laag. De stranden zijn prachtig en voor duikers en snorkelaars de ideale plek. Wel zijn de lodges hier wat duurder maar je krijgt er wel heel veel voor. 

Complete verzorging

Het eten in Tanzania is goed en aangepast aan onze westerse keuken. Wij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Ook als je een allergie hebt of vegatarisch bent is dat geen probleem. Ze maken de lekkerste gerechten voor je klaar. Het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen tijdens de safari rondreis tenzij anders aangegeven. Je kan ontbijten in de accomodatie maar vaak ook onderweg als je een hele dag op safari gaat. Hoe speciaal is dat. Ontbijt midden op de serengeti. Voor de lunch is er een lunchbox zodat je niet terug hoeft te rijden naar je accommodatie. Wil je wel graag lunchen bij de accommodatie geen probleem geef dit even aan bij je gids. ’s Avonds kun je vaak eerst genieten van een sundowner bij een kampvuur. De belevenissen van de dag kun je uitwisselen met de andere gasten. Het diner is vaak van te voren vastgesteld, soms is er een keuzemenu maar altijd wordt er rekening gehouden met voedsel allergieën of dieetwensen.