Familie

Als familie op safari met de kinderen 

Een familiereis naar Tanzania is een waanzinnige beleving voor jong en oud. Met je eigen gezin naar olifanten en giraffen zoeken in de vrije natuur zorgt voor spannende momenten. Het noorden van Tanzania is heel geschikt voor een safari rondreis.

De afstanden die je aflegt zijn goed te doen, ook voor kinderen. Je eigen gids/chauffeur verdwaalt niet en is prettig gezelschap voor het hele gezin. Zo kun je samen ontspannen reizen in de safari auto. Een gezinsreis in Tanzania maken we altijd in nauw overleg met jullie zodat het helemaal aansluit aan jullie wensen. De leeftijd van de kinderen is belangrijk en we kijken naar de interesses. Zoek je avontuur, wil je samen een sportieve uitdaging aangaan of vind je het juist leuk om in contact te komen met de locals? Een familiereis in Tanzania kan met1 gezin maar ook met een aantal gezinnen samen worden gemaakt. | Meer over safari met  de kinderen | Meer informatie over een safari

Reizen met kinderen

We hebben al veel gezinnen het prachtige Tanzania mogen laten zien. Bij het opstellen van een programma houden we daar rekening mee. De reisafstanden moeten niet te lang zijn. En er moet een goede mix zijn tussen in de safari auto zitten en actief bezig zijn. Een safari in Tanzania is heel goed mogelijk. Met een wat lager reistempo en veel activiteiten wordt het voor iedereen een spannende belevenis!

Safari Tanzania rondreis met kinderen. Vier jongere kinderen op safari zittend op een muurtje

Op safari met kinderen

De nationale parken zijn geen dierentuinen. Kan het voor volwassenen spannend zijn om op zelf actief wilde dieren te spotten, voor kinderen kan het saai worden als er niet continue iets te zien is. Een iets ouder kind kun je hier beter op voorbereiden. Het is lastig om in zijn algemeenheid te zeggen vanaf welke leeftijd je op safari kunt. Vaak is een telefoontje met ons voldoende om als ouder in te schatten of jouw kind er klaar voor is. We geven altijd een eerlijk beeld van wat je kunt verwachten en soms is ons advies om nog een of meerdere jaren te wachten om de reis te plannen.

Geschikte accommodaties voor kinderen

Kinderen moeten hun energie kwijt kunnen. En ook dat kan heel goed in Tanzania. Bij kinderen kies je eerder voor een lodge met een fijn zwembad op een plek waar ze de ruimte te hebben.

De leukste activiteiten voor kinderen

Activiteiten waarbij ze zelf actief meehelpen zijn vaak het leukst. Op een fiets met een gids de omgeving ontdekken is altijd een succes. Het tempo en de zwaarte van de tocht laten we aansluiten op de leeftijd van de kinderen. Kinderen zijn nieuwsgierig en wat is er leuker dan te zien hoe de leeftijdsgenootjes hier opgroeien? Een bezoek aan een school zal een enorme indruk achterlaten.