Strand

Ontspannen (na)genieten op een heerlijk strand

Veel safari gangers willen na de intensieve safari rondreis even bijkomen. De tijd nemen om de gebeurtenissen op je in te laten werken. Even geen vast programma maar opstaan wanneer jij wilt en genieten van parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Met een cocktail in je hand luieren in een hangmat. Heb je zin in wat actie op het strand dan kan dit uiteraard ook. Je kan het zelf ter plekke regelen of wij regelen het en passen het in in het reisschema.

De mooie stranden van Tanzania

Droom jij ook wel eens van een bountystrand, met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en parelwit zand? Tanzania heeft op meerdere plekken deze mooiste stranden. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, er is altijd een strand die bij jou past. 

Wat prettig is op vrijwel alle plekken is dat je geen drukke kustweg hebt met accommodaties aan de ene kant van de straat en strand aan de andere kant. De accommodaties liggen over het algemeen direct aan het strand. En wat is fijner dan wakker worden met het geluid van de zee en ruisende palmbomen?  Direct van vanuit je kamer uit te kijken op de azuurblauwe oceaan en een breed zandstrand. Het is een luxe die je hier kunt vinden. 

 

Uitrusten en ontspannen

Wil je simpelweg uitrusten na je safari, een boek lezen en genieten van zon, zee en strand dan zijn er volop mogelijkheden. De strand accommodaties beschikken ook altijd over een zwembad waar je een verfrissende duik kunt nemen. Op veel plekken is het het verschil tussen eb en vloed behoorlijk groot. Dit betekent dat de zee soms ver weg is dus zwemmen dan niet mogelijk is. Wel kun je natuurlijk heerlijk uitwaaien aan het strand en mooie wandelingen maken. Samen met je kind zoeken naar de mooiste schelpjes. Zandkastelen bouwen, krabbetjes bekijken en zeesterren bewonderen. Aanschouw hoe de locals hier leven. De vissers in hun dhows (traditionele houten boten) aanmeren aan de kust en vrouwen die het zeewier verzamelen. Neem een lekker drankje in de beach bar en geniet van een Afrikaanse zonsondergang. 

 

Activiteiten op het strand

Op verschillende stranden van Zanzibar zijn er activiteiten. Het strand bij Paje staat bekend kitesurf paradijs. In meer toeristische plaatsen als Nungwi in het noordelijke puntje van Zanzibar zijn meer activiteiten op het water. Je kunt hier parasailen en een waterscooter huren. 

 

Stranden aan de oostkust van Tanzania

 

Pangani

In Pangani kun je genieten van een prachtige kustlijn met schone stranden. Het is een plek waar weinig toeristen komen en hier kun je nog genieten en verlaten stranden. 

 

Saadani

Zoek je naar een combi van een park én een strand dan is Saadani national park the place-to-be. Een prachtig zandstrand  

 

De stranden van de bekendste eilanden van Tanzania

 

Zanzibar

 

Het eiland Zanzibar wordt steeds bekender bij de Nederlanders. De stranden zijn hier parelwit. Met palmbomen op het strand en de azuurblauwe Indische Oceaan is dit een heerlijke plek om te ontspannen.

 

Pemba Island

Het ongerepte eiland Pemba heeft niet rondom stranden maar wel baaitjes en kleine idyllische strandjes. Zoek je een strand ver weg van de bewoonde wereld zonder massa toerisme dan is dit een geweldige bestemming. 

 

Mafia Island

Op Mafia Island zijn er prachtige stranden te vinden met een hele relaxte atmosfeer. Ook zijn er mangrove bossen rondom de kust.

 

Fanjove Island

Een strand op een privé eiland, dat is toch wel ultieme luxe? Fanjove Island is een bestemming met prachtige witte zandstranden. En een perfecte plek voor een romantische huwelijksreis.