Activiteiten

In Tanzania hoeft u zich nooit te vervelen. De gastvrije Tanzanianen zijn trots op hun land. Ze laten u graag het dagelijkse leven zien en zijn behulpzaam om u van alles te leren of dit nu om paardrijden gaat of om duiken.

Activiteiten en bijzondere belevenissen 

Zoveel mensen, zoveel wensen. Tanzania biedt enorm veel mogelijkheden en wij weten niet alleen de mooiste plekjes en de fijnste accommodaties te vinden, maar kunnen ook de spannendste en leukste belevenissen voor u regelen.

Onderstaand een kleine greep van speciale activiteiten. Laat ons weten wat u wilt en waarvan u droomt, grote kans dat wij dit waar kunnen maken.

Ballonvaart

Het geluid wat een kudde migrerende gnoes kan produceren is indrukwekkend en dit te beleven vanuit de lucht is onvergetelijk. Een zonsopgang beleven in de lucht is prachtig en als toeschouwer het wildlife mogen aanschouwen vanuit een ander perspectief is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Vanuit verschillende parken zijn ballonvaarten mogelijk; wij informeren u graag over de mogelijkheden.

ballonvaart over de Serengeti

ballonvaart over de Serengeti

Alternatieve safari’s

Vanuit een safari-auto is het geweldig om onderdeel te mogen zijn van de leefwereld van de dieren. Maar wist u dat er nog veel meer bijzondere manieren zijn voor safari’s? Een wandelsafari bijvoorbeeld waarbij je je als mens echt heel erg klein en nietig kan voelen. Een ervaren betrouwbare gids weet precies hoe hij de dieren kan benaderen en neemt u mee in dit avontuur. En een nachtsafari is niet alleen erg spannend maar op deze manier komt u ook tal van dieren tegen die zich overdag schuil houden.

spannende nacht gamedrive

spannende nacht gamedrive

Mountainbike tochten / Culturele wandelingen

Op geen enkele andere manier komt u zo direct in aanraking met het dagelijkse leven van de Tanzaniaanse bevolking. De Tanzanianen zijn vriendelijk en gastvrij en laten u graag zien hoe ze leven en wonen. We werken hierbij alleen met lokale gidsen die goed engels spreken en het vertrouwen hebben van de bevolking zodat u alles kunt vragen wat u zo graag wilt weten.

mountainbiken door de omgeving

mountainbiken door de omgeving

Bezoeken van de jagers/verzamelaars

Ga terug naar de oertijd en zelf op jacht. Er zijn nog steeds stammen in Tanzania die nog leven volgens eeuwenoude tradities. Het is fascinerend om te zien hoe deze mensen zich staande weten te houden in de huidige tijd. Als u van dichtbij wilt zien hoe het jagen in zijn werk gaat dan mag u mee met deze mannen.

Hadzabe jagers

Hadzabe jagers

Bushdinner

Ziet u zich al zitten aan zo’n prachtig gedekte tafel? Veilig bewaakt door rangers kunt u  volop genieten van een heerlijk diner onder de Afrikaanse sterrenhemel. Om u heen de geluiden van de verschillende wilde dieren. In sommige camps kunt u deelnemen aan een gezamenlijk bushdinner maar helemaal speciaal voor uw eigen reisgezelschap kan dit ook worden geregeld.

prachtig gedekte tafel midden in een park

prachtig gedekte tafel midden in een park

Maasai

De Maasai people spreken tot de verbeelding. Een trotse nomadenstam in Oost-Afrika die er in slaagt om, ondanks de groeiende moderne civilisatie, hun eeuwenoude tradities te bewaren. Door verschillende oorzaken, zoals de afname van weidegrond voor hun vee en droogte, staat deze traditionele leefwijze sterk onder druk. U zult hier vrolijk en gastvrij worden onthaald waarbij een traditionele dans wordt uitgevoerd. Een rondleiding in het dorp en een kijkje nemen in hun manier van leven zal zeker indruk op u maken.

bezoek aan een masai dorp

bezoek aan een masai dorp

Kanotrips en boottochten

In en rondom het water speelt zich altijd van alles af. Vechtende nijlpaarden, krokodillen in alle soorten en maten en veel dieren die komen drinken of badderen. Ook zult u hier veel bijzondere vogels aantreffen. Een kanotocht door de mangrove, op een doodstil meer of de getijde-verschillen meemaken op een in de zee uitmondende rivier. Er zijn tal van mogelijkheden in Tanzania om het waterspektakel te bewonderen.

kanotocht op Lake Duluti

kanotocht op Lake Duluti

Paardrijden

Op veel plaatsen is het mogelijk om per paard de natuur in te gaan. Voor de beginnende paardrijder zijn er begeleide trektochten te maken met ervaren gidsen. Heuvelachtige gebieden waar u door thee- en koffieplantages rijdt en geniet van prachtige bossen en kabbelende beekjes. Als u goed kunt paardrijden dan is een horse safari een geweldige belevenis.

paardrijsafari

paardrijsafari

Snorkelen en duiken

Op Zanzibar kunt u langs de hele kust zwemmen, snorkelen en duiken. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de locatie en het getijde. Vrijwel alle resorts en lodges beschikken over een PADI-gecertificeerd watersportcentrum waar uitrusting te huur is en duikcursussen door ervaren instructeurs aangeboden worden. Ook het Tanganyikameer biedt goede watersport mogelijkheden.

kleurenpracht van koraalriffen voor de kust van Zanzibar

kleurenpracht van koraalriffen voor de kust van Zanzibar

 

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!