Praktische zaken

Praktische zaken – reisvoorbereiding voor uw reis naar Tanzania

Paspoort en visum voor Tanzania

Voor een reis naar Tanzania heeft u een geldig paspoort en een visum nodig. Uw paspoort moet bij aanvraag van het visum nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Een visum kost ca. $ 50,- per persoon. Het visum heeft een geldigheid van 3 maanden vanaf de dag van afgifte. Uw paspoort moet minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig zijn. De aangevraagde verblijfsduur (maximaal 90 dagen) gaat in bij  binnenkomst in Tanzania. De makkelijkste manier op een visum te verkrijgen is op de luchthaven van binnenkomst in Tanzania. U kunt er ook voor kiezen in Nederland uw visum aan te vragen.

Weer- klimaat-reistijd in Tanzania

Tanzania kent 4 seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. In de hoger gelegen gebieden –zoals Serengeti en Ngorongoro- koelt het ’s nachts aanzienlijk af. Van september tot en met december wordt het alsmaar warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens. Van januari tot maart is het warm en droog (aan de kust en op Zanzibar kan het dan benauwd zijn). Van maart tot mei zijn er lange regens en raken de ongeasfalteerde wegen minder goed begaanbaar. De relatief koele en droge periode van juni tot oktober en de hete, droge periode vanaf december tot februari zijn de gunstigste reisperiodes.

Inentingen voor Tanzania

Wij adviseren u zo’n 2 maanden voor vertrek contact op te nemen met de GGD, Thuisvaccinatie of uw huisarts. Zij kunnen u informeren over de benodigde inentingen preventieve maatregelen om ziekten tegen te gaan.  Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadviezen vindt u de meest actuele informatie.

Geldzaken in Tanzania

Valuta
De munteenheid van Tanzania is de Tanzanian shilling (Tsh), maar ook de US dollar is een veelgebruikt betaalmiddel.

Pinautomaten
In Dar es Salaam, Arusha, Zanzibar en een aantal wat kleinere steden kunt u geld opnemen met een Nederlandse bankpas. De infrastructuur is echter niet zoals wij in Europa gewend zijn, dus (stroom)storingen komen regelmatig voor.

Creditcard
Betalen met een creditcard is alleen mogelijk bij de grotere hotels en restaurants. Vaak wordt hiervoor een commissie berekend.

Beleef de reis van uw leven!