Safari-activiteiten

Safari activiteiten in Tanzania
De meeste mensen denken bij safari aan een rit in een safari auto. Dat is zeker een spannende manier om op zoek te gaan naar de wilde dieren. Een goede gids maakt deze tocht veel interessanter door alle verhalen en leuke weetjes van de wilde dieren. Maar er zijn meer andere safari activiteiten die voor afwisseling en plezier zorgen.

Ben je op zoek naar alle reizen?

 

Waar komt het woord SAFARI vandaan?
Het Swahili woord safari is uiteindelijk weer afgeleid van het Arabische woord سفر (safar) wat reis betekent. Bij een safari trekt je, alleen of vergezeld van lokale bevolking, gedurende een langere periode door de bush of de jungle. In het verleden was dit vooral gericht op de jacht naar groot wild. Safari staat nu synoniem voor een rondreis door Afrikaanse landen waarbij één of meerdere natuurparken wordt bezocht. Hierbij “schieten” de toeristen het groot wild met hun foto- of filmcamera’s. Een safari is dan ook een lange tocht onder avontuurlijke omstandigheden.
Gamedrives
De rondritten door de natuurparken worden ook wel “gamedrives” genoemd. Eigenlijk is het ook een ‘game’ een soort spel waarbij je wilde dieren gaat spotten. Een geweldig spel voor jong en oud, en altijd weer verrassend!
Safari activiteiten op veel manieren
Maar er zijn ook veel andere vormen van safari: je kunt ook op zoek gaan naar de wilde dieren door te wandelen. Of een boot- of kanosafari, waarbij je tussen de krokodillen en nijlpaarden vaart. En wil je vanuit de lucht neerkijken dan is een ballonsafari de ultieme manier.

Privé safari in Noord-Tanzania

Onze safari reizen door het noorden van Tanzania doe je altijd met je eigen privé gids en een stoere, comfortabele 4×4 safari auto(s). De gids is cruciaal voor je safari rondreis. Hij weet alles over de dieren, heeft veel ervaring met spotten hiervan maar weet ook alles over de cultuur, landschappen en de mensen. Onze gidsen zijn zeer ervaren en hebben een passie voor de natuur. Ze weten zich ook prima aan te passen aan het reisgezelschap.

Wil je graag naar de nog minder bekende parken in het zuiden en westen van Tanzania ook dat kan. Je gaat met je eigen privé gids en safari auto. Ja ziet op deze manier veel van het land en komt op plekken waar nog weinig toeristen komen. Het kost wel meer tijd en je zit langer in de auto.

Fly-in safari

Mensen kiezen er dan ook vaak voor om in Zuid- en West-Tanzania een fly in safari te doen. Je vliegt dan met een klein vliegtuigje van park naar park. In het zuiden en westen staan de gidsen van de accommodatie waar je verblijft je dan op te wachten bij de airstrip. Ook zij zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring. De safari auto’s zijn comfortabel en open met een dak van canvas tegen de zon. Fly-in-safari’s zijn ook heel handig als je eerst op safari bent in het noorden en daarna naar een zuidelijk park wil of op chimpansee trekking gaat. Invliegen in bijvoorbeeld de Serengeti kan ook waar onze gids met de auto je opwacht. Het kan allemaal wel zijn de kosten aanzienlijk hoger.

Safari te voet

Op vrijwel geen enkele manier kun je dichter bij de natuur komen door te gaan wandelen. Het kan een beetje spannend zijn maar je wordt begeleid door een professionele wandelgids. Je komt meer tot rust en kunt ook letten op allerlei details.

Boot safari 

In en rondom het water zijn altijd veel vogels en wilde dieren te vinden. Boek een boot- of kanosafari en vanuit een heel ander niveau kun je de krokodillen en nijlpaarden observeren. En natuurlijk komen er ook altijd dieren naar het water om hun dorst te lessen. 

Ballon safari

Wie droomt er niet van? Bij het ochtendgloren zweven boven de Serengeti in een ballon. Het is geen goedkope activiteit maar we horen na afloop altijd dat onze gasten dit voor geen goud hadden willen missen.