Safari activiteiten

Doe tijdens je safari andere activiteiten. Spot de dieren vanuit de lucht, wandelend, vanaf het water, tijdens je ontbijt

Het is geweldig om gamedrives te maken tijdens je safari in de nationale parken en de dieren te spotten. Meestal is dit vanuit de auto maar hoe leuk is het om het vanuit de lucht, wandelend of tijdens je ontbijt te doen. Een hele andere ervaring en ook heel fijn om de auto even uit te zijn. 

Je kan samen met onze gids wandelsafari’s doen tijdens je rondreis. Dat kan een ochtend, dag of meerdere dagen. Spannend, avontuurlijk, leerzaam maar vooral heel leuk en een fijne afwisseling. Ook kan je bijvoorbeeld met een kano, mountainbike, boot of ballonvaart de dieren gaan spotten. ’s Nachts kan je op nachtsafari en de nachtdieren zien.

 


Ontbijten bij de lodge of midden in de bush?

Afwisseling op je gamedrives en safari’s en ook met het eten. Neem je ontbijt mee en ga ontbijten in de bush op een mooie plek. Of ga lunchen op de plek waar jij wil of een diner onder de sterren. 

 


 Alleen jij zonder andere mensen. Durf jij het?

Ook is het erg leuk om één nacht of meerdere te slapen midden in de bush zonder andere mensen op een special campsite. Wat is er zo speciaal? Er is niets, geen andere mensen alleen jullie (en onze kok en gids). Alles is geregeld. Onze chef kookt de heerlijkste maaltijden. Je eet onder de sterren en je slaapt in een tentje in het nationale park midden tussen de dieren. Spannend! Water en een potti potti nemen we natuurlijk mee.Wat betekent het woord safari?

Het Swahili woord safari is uiteindelijk weer afgeleid van het Arabische woord سفر (safar) wat reis betekent. Bij een safari trek je gedurende een langere periode door de bush of de jungle.

In het verleden was dit vooral gericht op de jacht naar groot wild. Safari staat nu synoniem voor een rondreis door Afrikaanse landen waarbij één of meerdere natuurparken wordt bezocht.

Hierbij “schieten” de toeristen het groot wild met hun foto- of filmcamera’s. Een safari is dan ook een lange tocht onder avontuurlijke omstandigheden.

Wat is een gamedrive?

De rondritten door de natuurparken worden ook wel “gamedrives” genoemd. Eigenlijk is het ook een ‘game’ een soort spel waarbij je wilde dieren gaat spotten. Een geweldig spel voor jong en oud, en altijd weer verrassend! 

Fly-in safari

Mensen kiezen er ook vaak voor om in Zuid- en West-Tanzania een fly in safari te doen. Je vliegt dan met een klein vliegtuigje van park naar park. In het zuiden en westen staan de gidsen van de accommodatie waar je verblijft je dan op te wachten bij de airstrip. Ook zij zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring. De safari auto’s zijn comfortabel en open met een dak van canvas tegen de zon. Fly-in-safari’s zijn ook heel handig als je eerst op safari bent in het noorden en daarna naar een zuidelijk park wil of op chimpansee trekking gaat. Invliegen in bijvoorbeeld de Serengeti kan ook waar onze gids met de auto je opwacht. Het kan allemaal wel zijn de kosten aanzienlijk hoger.

Safari te voet

Op vrijwel geen enkele manier kun je dichter bij de natuur komen door te gaan wandelen. Het kan een beetje spannend zijn maar je wordt begeleid door een professionele wandelgids. Je komt meer tot rust en kunt ook letten op allerlei details.

Boot safari 

In en rondom het water zijn altijd veel vogels en wilde dieren te vinden. Boek een boot- of kanosafari en vanuit een heel ander niveau kun je de krokodillen en nijlpaarden observeren. En natuurlijk komen er ook altijd dieren naar het water om hun dorst te lessen. 

Ballon safari

Wie droomt er niet van? Bij het ochtendgloren zweven boven de Serengeti in een ballon. Het is geen goedkope activiteit maar we horen na afloop altijd dat onze gasten dit voor geen goud hadden willen missen.