Huwelijksreis – Strand en Safari

Huwelijksreis Johan en Annemieke: strand en safari

Johan en Annemieke wilden dolgraag naar Afrika om een bijzondere huwelijksreis te maken. De meeste continenten hadden ze al gezien maar Afrika stond nog op hun wensenlijstje en de combinatie tussen romantisch strand op Zanzibar en een stoere safari leek hun de perfecte combinatie. Het leek hun heerlijk om eerst een paar dagen te relaxen op het strand, even bijkomen van de trouwdag en de hele drukke voorbereidingsperiode. Zodat ze hierna volop nieuwe energie zouden hebben voor de inspannende safari’s. Hierna weer terug naar Zanzibar maar dan wat actiever, met een bezoek aan het historische Stone town.

‘Deze reis was perfect passend bij onze wensen! Romantisch, onvergetelijke safari’s en ook nog een stukje cultuur meegepikt!’

 

 

 

 

Reisvoorstel

DAG 1        AANKOMST ZANZIBAR AIRPORT

Vandaag gaat de reis beginnen! Op Zanzibar airport staat de chauffeur klaar om u naar uw accommodatie te brengen aan de minder toeristische Zuid-West kant van het eiland.

DAG 2-4     UITRUSTEN IN ZANZIBAR

Heerlijk niets doen, een boekje lezen in de hangmat, een strandwandeling maken, genieten van elkaar en de azuurblauwe zee. De laatste avond is er een romantisch beach dinner geregeld op het strand, met als achtergrond het geluid van de ruisende zee. De kaarsjes zijn aangestoken, de champagne bubbelt in de glazen en de sterrenhemel is fantastisch.

DAG 5 -7     SAFARI IN MIKUMI NATIONAL PARK

Vanochtend vliegt u vanuit Zanzibar naar Mikumi national park waar u rond de middag aankomt. U verblijft in Stanleys kopje waar u kunt kiezen aan welke gamedrive u wilt deelnemen, een ochtend of een middag gamedrive (met tussendoor een hot lunch in de lodge) of een hele dag op gamedrive met een picknicklunch. Mikumi national park is 3.230km2 groot en staat bekend om haar vergezichten en doet hierbij denken aan de Serengeti. U verblijft in een luxe tent met een veranda met een prachtig uitzicht en de lodge beschikt over een zwembad.

DAG 8-10   SAFARI IN SELOUS

Op dag 9 gaat u per klein vliegtuigje van Mikumi naar Selous. Dit een een vlucht van een half uur en u arriveert dan om 15:40 in Selous. Een open safari auto met chauffeur staat voor u klaar. Onderweg naar het prachtig gelegen Rufiji river camp, wat hoog boven de Rufiji rivier ligt, maakt u meteen een gamedrive. Daar hoort u de geluiden van nijlpaarden die hun territorium beschermen. De bootsafari’s zijn hier prachtig, met name de boottocht aan het eind van de dag waarbij u de zon ziet ondergaan is onvergetelijk.

DAG 11-15  STONE TOWN, SPICE TOUR EN SNORKELEN

Vandaag gaat u terug naar Zanzibar, maar ditmaal verblijft u in het historische centrum van het eiland. In Stone town kunt u een wandeling maken met een gids, waarbij u een Anglicaanse kerk kunt bezoeken die vroeger werd gebruikt voor de slavenhandel. Verder kunt u heerlijk rondslenteren op de markten en bazaars. Op de 12de doet u een spice tour. Dit houdt in dat u met een gids een halve dag tropisch fruit, kruiden en andere aparte soorten planten gaat bekijken. Eventueel kunt u ook nog een speciale, lokale lunch krijgen.
Op dag 13 gaat u terug naar een accomodatie aan het strand, waar u nog even kunt bijkomen of gaan snorkelen. Op de 15de dag reist u uitgerust en met prachtige herinneringen, via Dar es Salaam terug naar Nederland.

  • Zanzibar strand
  • Mikumi
  • Selous
  • Zanzibar Stone town
  • Zanzibar strand


Deze reis is inclusief de volgende activiteiten:

  • Safari’s in Mikumi en Selous
  • Spice tour
  • Stone town tour
  • Snorkelen

Optioneel

  • Niets is zo persoonlijk als een huwelijksreis. Wij inspireren u graag, laat u verrassen met een op maat gemaakt reisvoorstel.

Reisaanvraag

 

Beleef de reis van uw leven!