Huwelijksreis – Vincent en Karin

Bijzondere huwelijksreis

Vincent en Karin waren op zoek naar een bijzondere huwelijksreis. Ze houden van ‘een beetje anders’. De huwelijksdag vieren ze in een boomgaard met familie en vrienden. Ze zijn nog niet eerder buiten Europa op vakantie geweest, maar voor deze huwelijksreis willen ze een onvergetelijke reis maken. Karin wil graag naar een romantisch wit strand met wuivende palmbomen en Vincent houdt van wat meer actie en avontuur. Na een zoektocht door reisgidsen komen ze uit op Tanzania. De combinatie tussen strand en safari lijkt hun beiden geweldig.

Een prachtig gedekte tafel, midden op de Serengeti. Zo’n bushdinner is echt heel speciaal!’

Met het stel ga ik op zoek naar hun dromen en breng hun wensen in kaart. De totale reisduur is 2 weken waarvan Vincent zeker een week op safari wil. Deze safari willen ze intiem met hun tweetjes beleven zonder rekening hoeven te houden met andere gasten. Vincent ziet het al helemaal voor zich: hand in hand met de wind door de haren genieten van het wildlife in een snelle jeep. Meestal trekken ze in de zomer met eigen tent door Europa. Ik stel voor ook deze keer te kamperen maar dan wel in een heel andere setting: op campings midden in de wildparken. ’s Avonds genieten van de prachtige Afrikaanse sterrenhemel en ’s nachts wakker worden van huilende hyena’s of brullende leeuwen. Karin is meteen enthousiast als ze hoort dat er een kok meegaat die elke dag alle maaltijden vers bereidt.

Reisvoorstel
dag 1        aankomst Kilimanjaro airport

Na de avondvlucht wordt u opgewacht door een ervaren gids en naar uw hotel in Arusha gebracht waar u desgewenst nog een hapje kan gaan eten. Verblijf op basis van logies/ontbijt in Ilboru Safari Lodge.

dag 2        Lake Manyara national park

U wordt opgehaald door uw chauffeur/gids en gaat in de ruime 4×4 wheeldrive op pad. De kok wordt onderweg aan het reisgezelschap toegevoegd. Aangekomen bij Lake Manyara national park gaat het dak omhoog van de safari auto. Zo heeft u rondom een geweldig zicht. In Lake Manyara is de kans groot dat u aan de kant van de weg grote groepen bavianen zult aantreffen. Het landschap in dit park is heel gevarieerd, bij de ingang kronkelt de weg door een weelderig jungle-achtig grondwaterbos en verderop heeft u weids zicht. Hier kunt u grote kuddes buffels, gnoes en zebra’s tegenkomen. Het alkalische meer is bij tijden gevuld door duizenden roze flamingo’s. U overnacht in het park op een camping met eigen tenten.

dag 3        Safari dag in Ngorongoro krater

Vandaag vroeg uit de veren want de reis gaat naar de Ngorongoro krater. Deze unieke caldera (ingestorte vulkaan) staat op de lijst van Unesco werelderfgoed. In de kratermond kunt u op zoek naar de big-five (buffel, leeuw, luipaard olifant en neushoorn) die hier allemaal te vinden zijn. Overnachting is op de rand van de krater op een public campsite.

dag 4 -5    Serengeti (zuid-west)

De Serengeti is het oudste en populairste nationale park van Tanzania. De jaarlijkse migratie van 6 miljoen stuks wilde dieren (niet alleen gnoes maar ook zebra’s en gazellen) biedt een ongeëvenaard schouwspel. Het open landschap is uniek en het spektakel van roofdieren versus prooi is heel bijzonder. De Serengeti heeft een oppervlakte van 14.763 km2 en daarom is er voor gekozen op 2 locaties in dit park te verblijven. De eerste 2 dagen verblijft u in het zuidwesten van de Serengeti.

dag 6-7    Serengeti (noord-oost)

Vandaag vervolgt u de reis naar het noordelijke deel van de Serengeti. Per dag wordt door u bepaald hoe u de dag wilt invullen. Soms een hele vroege safari en een late middagssafari, maar eerst even uitslapen kan natuurlijk ook. De laatste dag op de Serengeti wordt in stijl afgesloten. Dan verblijft u in Kenzan luxury camp. Dit mobiele tentenkamp ligt in de Ikoma area, net buiten de parkgrenzen, en heeft ruime luxe tenten met een goed bed en fijne badkamer. U geeft aan wanneer u een warme douche wilt en dan regelt de staff een of meerdere hete waterzakken. Op de laatste avond wordt er een bushdinner geregeld. Speciaal voor het nieuwe koppel wordt een tafeltje gedekt in the middle of nowhere.

dag 8-16      Pemba

Vanochtend neemt u afscheid van de Serengeti en wordt u naar de airstrip gebracht. Daar wacht een klein vliegtuigje wat u naar het eiland Pemba brengt (met een tussenstop in Arusha). Op het onbedorven eiland Pemba heeft een u een transfer naar uw accommodatie ‘The Manta Resort’.  Dit kleine resort is gelegen op een van de mooiste witte zandstranden ter wereld. De sfeer is gastvrij, maar toch stijlvol op een comfortabele manier. All-inclusive betekent hier geen buffet maar altijd aan tafel service: ontbijt, lunch en diner. Dit is een magische plek om te ontspannen, van prachtige zonsondergangen te genieten en u te laten verwennen door heerlijk eten en spa-behandelingen (1 gratis spa-behandeling per dag per persoon). Op snorkel- en duikgebied is Pemba absoluut adembenemend. Rondom het hele eiland zijn onaangetaste koraalriffen en het water is heel helder met een zicht van 30 tot 40 meter. Er is een professioneel duikcentrum aanwezig. Na een verblijf van 7 nachten kunt u uitgerust aan de terugreis beginnen. U vliegt naar Dar es Salaam vanwaar de vlucht naar Nederland start.

dag 1        Arusha
dag 2        Manyara
dag 3        Ngorongoro
dag 4-7     Serengeti
dag 8-16    Pemba

inbegrepen:

  • ontbijt, lunch en diner (behalve 1e overnachting)
  • walking safari Lake Manyara
  • crater tour in Ngorongoro krater
  • bush dinner op de Serengeti
  • all-inclusive op Pemba

optioneel te boeken:

  • ballonvaart op de Serengeti
  • duikcursus en materiaal (ter plaatse te regelen)

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!