Familiereizen naar Tanzania

familiereizen-tanzania

Familiereizen: op safari is een kwestie van goede voorbereiding.

Familiereizen in Tanzania zijn geweldig. Want op safari gaan is geschikt voor alle leeftijden, en dus heel geschikt als vakantie voor uw gezin of familie.  De spanning van dit avontuur kan echt worden gedeeld tussen ouders, kinderen en grootouders en zorgt voor mooie onvergetelijke herinneringen. Elke safari is weer anders, elke ontmoeting met wilde dieren zo bijzonder, dat zelfs de ouderen deze keer niet kunnen zeggen dat ze het allemaal al een keer gezien hebben.

Kinderen boven de 10 jaar

Voor kinderen boven de 10 jaar is een safari rondreis een super vakantie. Vaak zijn ze erg goed in het spotten van de wilde dieren en onder de indruk van hoe groot de dieren zijn in vergelijking met de exemplaren in de dierentuin. Kamperen op een camping in een national park is spannend als je ‘s nachts de dieren om je tent hoort snuffelen. In de verte hoor je de hyena’s een geluid maken wat tussen huilen en lachen in zit of een brullende leeuw. Toch is het veilig als je de regels opvolgt en je gezonde verstand gebruikt. Kamperen is hier ook comfortabel omdat er een kok meereist die heerlijke maaltijden kookt en de tenten voor je opzet. Een safari met kinderen is dus fantastisch om mee te maken maar ook leuk om samen te ontdekken zijn de cultuurverschillen. Dit kan bij uitstek  door een schooltje te bezoeken of een nomadenstam of in de Olduvai kloof de overblijfselen van de oermens te bekijken. Sluit je de vakantie af met strand dan is er voor de kinderen ook weer van alles te beleven: zwemmen met dolfijnen, snorkelen of leren duiken, het kan allemaal op Zanzibar.

Jongere kinderen

Familiereizen met kinderen die nog wat jonger zijn is ook mogelijk. Belangrijk is dit goed voor te bereiden qua reisafstanden per dag en te zoeken naar de juiste accommodaties. Alle familiereizen van Droomreis Tanzania worden met zorg en aandacht samengesteld op basis van speciale eisen en wensen. We weten welke accommodatie geschikt is voor uw gezinssamenstelling en hoe oud de kinderen moeten zijn om deel te mogen nemen aan bepaalde activiteiten. Wij adviseren u graag hoe u de reis precies laat passen bij uw persoonlijke situatie zodat u optimaal kunt genieten van dit grote avontuur.

Beleef de reis van uw leven!