Prijsindicatie

Wat kost een safari rondreis?

We krijgen regelmatig de vraag waarom een safari rondreis zo duur is. Eigenlijk is het heel eenvoudig: de optelsom van alle kosten maakt dat op safari gaan duur is. De parkentrees zijn een eerste kostenpost, deze variëren in Tanzania van $ 53,- tot $ 83,- per persoon per 24 uur. Dan is er het vervoer, een goed geoutilleerde safari auto met een professionele chauffeur/gids. Omdat het een rondreis is, komen de kosten van het vervoer iedere dag terug (ook al blijft u een dagje ontspannen bij de lodge). En als laatste: de kosten voor een overnachting en eten. Het maakt hierbij nogal een verschil of u gaat kamperen of kiest voor dure lodges en luxe tented camps. Ter indicatie: een overnachting in een luxe tented camp in de Serengeti toch al gauw $ 300,- per persoon per nacht, oplopend tot een prijs van $ 1500,-.

Vluchten

KLM heeft aanbiedingen buiten het seizoen rond de € 800,- en in het hoogseizoen hanteert u gemiddeld € 1.200,- per persoon inclusief luchthavenbelastingen (afhankelijk van hoelang u dit van te voren boekt). Turkish Airlines of Ethiopean Airlines hebben vaak interessante tarieven; wij helpen u graag bij de zoektocht naar de beste vlucht. Ons programma laten wij naadloos aansluiten op uw vlucht en we regelen dat u in Tanzania wordt opgepikt voor het begin van uw safari, of dat er een transfer is naar de eerste accommodatie. Eventuele binnenlandse vluchten in Tanzania regelen wij graag voor u.

Waar moet ik ongeveer van uitgaan?

Afhankelijk van het comfortniveau, de entreegelden van de safariparken en overige activiteiten kan de reissom nogal variëren, het is dus niet zo gemakkelijk om een algemene prijsindicatie te geven. Voor kinderen onder de 16 geldt een lagere parkentree en kinderen onder de 12 hebben vaak korting in de accommodaties. Droomreis Tanzania maakt een volledig uitgestippeld reisvoorstel, inclusief alle kosten zodat u niet voor onverwachte ‘verassingen’ komt te staan.

Via onderstaande links kunt u twee verschillende safari rondreizen online bekijken, voorzien van de prijzen en duidelijk aangegeven wat er in- en exclusief is.

Prijzen zijn per persoon, inclusief transfers, maaltijden en excl. drankjes, fooien en de intercontinentale vluchten.

Prijzen zijn per persoon, inclusief transfers, maaltijden en excl. drankjes, fooien en de intercontinentale vluchten.

  • 5 dagen, 4 nachten verblijf op Zanzibar: vanaf ca. $ 590,-

Prijzen zijn per persoon, inclusief vlucht naar Zanzibar, 2x transfer, gebaseerd op halfpension in een kleinschalige lodge. 

Beleef de reis van uw leven!