Ngorongoro highland hiking

Deze tocht gaat dwars door de Ngorongoro conservationa area. Een prachtig afwisselend gebied waar alleen Masai mogen wonen en u weinig toeristen zult aantreffen. Het authentieke Tanzania ontdekken met een Masai gids door unieke landschappen. Ezels vervoeren de bagage.

 

Programma:

dag 1 – Empakai krater

Vanochtend op tijd opstaan om te vertrekken naar de Empakai krater. Onderweg wordt de meereizende privé kok aan het reisgezelschap toegevoegd die voor heerlijke maaltijden gaat zorgen tijdens het kamperen. U rijdt door de Ngorongoro conservation area. Dit is een groot beschermd gebied waar alleen Masai mogen wonen. Met een ranger maakt u een wandeling in de krater. De caldera heeft een doorsnede van 5 kilometer met bosrijk land en een meer waar u flamingo’s kunt aantreffen. De tenten worden op de kraterrand opgezet vanwaar u een prachtig zicht heeft op het meer wat door de ondergaande zon diverse kleuren zal aannemen. De ezels vervoeren de kampeerbenodigdheden en uw bagage tijdens de 3-daagse tocht.

dag 2 –  Empakai naar Acacia Camp 

Vandaag wandelt u door een bijzonder gebied. U komt door een prachtig heuvelachtig landschap en kunt al uw vragen stellen aan de lokale Masai gids die u begeleidt tijdens uw tocht. U komt door een tweetal Masai dorpjes en u kunt er zeker van zijn dat u met belangstelling wordt bekeken door de bewoners, want toeristen komen hier niet zo vaak. U overnacht op Acacia camp waar de kok voor u heeft gekookt en u bij een vuurtje kunt genieten van de ondergaande zon. Back to basic, in het midden van de wildernis.

dag 3 –  Acaciacamp naar Lake Natron

Vandaag ziet u een haast surrealistisch landschap tijdens uw tocht. U loopt over smalle paadjes en zult hier niet veel mensen aantreffen. U loopt langs de indrukwekkende Oldoinyo Lengai vulkaan (de heilige berg van de Masaï) Aan het eind van de tocht staat uw gids met de safari auto u op te wachten en dan rijdt u naar de campsite vlakbij Lake Natron. U bezoekt vandaag het prachtige Lake Natron. Dit is een alkalisch sodameer met bijzondere kleurschakeringen en op bepaalde tijden is hier een grote concentratie aan flamingo’s.

dag 4 –  Lake Natron

De volgende dag bij Lake Natron maakt u met een gids een wandeling naar de watervallen. Onderweg komt u door kleine leefgemeenschappen waar u in contact komt met de vriendelijke Tanzanianen. Het kan erg warm zijn bij Lake Natron en u kunt zich heerlijk opfrissen bij het schone water van de watervallen.

Beklimming Oldoinyo Lengai

In bovenstaand programma kunt u een extra dag toevoegen om de Oldoinyo Lengai te beklimmen. Dit is een zeer zware tocht op een gevaarlijke berg. Wij doen dit alleen met zeer professionele gidsen, die u hierin begeleiden.

Deze 4-daagse tocht is verder uit te breiden en te combineren met een safari rondreis. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Beleef de reis van uw leven!