Activiteiten Zanzibar

Zanzibar staat bekend om de witte stranden met mooie palmbomen. Heerlijk om te ontspannen, maar heeft u zin om iets te ondernemen, dan zijn er volop mogelijkheden!

Prison Island Tanzania

Bezoek Prison Island

Prison Island was vroeger een gevangenis. Het oude gebouw staat er nog steeds en is nu een schuilplaats voor de reuzenschilpad. Het is een prachtige plek om te fotograferen. Verder kunt u er snorkelen bij het indrukwekkende koraalrif of heerlijk ontspannen op het mooie witte strand.

Dhow Cruise Tanzania

Dhow sunset cruise

Een Dhow is een traditionele zeilboot die werd gebruikt door de vissers. Bij een sunset tour kunt u op het water genieten van een prachtige zonsondergang. Uiteraard ontbreken lekkere hapjes en drankjes niet.

Zwemmen Met Dolfijnen Tanzania

Zwemmen met dolfijnen

In het zuiden vind je bij het vissersdorpje Kizimkazi verschillende scholen met dolfijnen. Bij deze tocht vaart u met een lokale vissersboot om dolfijnen te spotten. Deze tuimelaar dolfijnen leven in groepen van 10 tot 30 bij elkaar. Heeft u geluk dan kunt u vlakbij de dolfijnen zwemmen, een bijzondere belevenis.

Jozani Forest Tour Tanzania

Jozani Forest

Jozani Forest ligt midden in Jozani-Chwaka Bay National Park. Je kunt in dit prachtige bos een wandeltocht maken van een halve dag met een gids. In dit bos kun je de Zanzibar Red Colobus aapjes tegenkomen, die alleen op Zanzibar te vinden zijn. Ook bezoek je de mangroves.

Spice Tour Zanzibar Tanzania

Spice Tour

Net buiten Zanzibar town zijn farms en plantages te vinden waar u alles te weten komt over de kruiden en specerijen zoals kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en peper. Een gids vertelt niet alleen over de verschillende soorten maar ook hoe ze worden gebruikt in gerechten en cosmetica. Een tour om uw zintuigen te gebruiken met de mooie kleuren, de heerlijke geuren en smaken.

Stone Town City Tour Tanzania

Stadstour Stone Town

Bij deze stadstour loopt u met een lokale gids door de smalle steegjes met Arabische huizen. U bezoekt o.a. de drukke Darajani market, de Anglican Church of Christ, het House of Wonders en het Paleismuseum. De kamer waar de slaven werden opgesloten voor ze op de slavenmarkt werden verhandeld mag niet aan de tour ontbreken.

Activiteiten Snorkelen Duiken Tanzania

Snorkelen en duiken

Langs de kust en op de eilanden van Tanzania kunt u erg goed snorkelen en duiken. Vooral Pemba en Mafia Island hebben een bijzondere onderwaterwereld. Vrijwel alle resorts en lodges beschikken over een PADI-gecertificeerd watersportcentrum waar uitrusting te huur is en duikcursussen door ervaren instructeurs aangeboden worden.

Kitesurfen

Kite surfen

Bij Kite Centre Zanzibar hangt altijd een relaxt sfeertje, met een lekker muziekje. Heerlijk hangen en kijken naar de stunts van de anderen, zonnen of lekker kletsen over de laatste moves. Door de groei van de laatste tijd is Paje steeds meer een echt kitesurf dorpje aan het worden en bekend in kitesurf wereld als DE plek.

Beleef de reis van uw leven!