Safari rondreis Noord-Tanzania 5 dagen

Safari rondreis Noord-Tanzania 5 dagen

ReisaanvraagAls de tijd beperkt is, maar u toch op een bijzondere manier Tanzania wilt ontdekken, dan is dit een reis met én een korte safari én het mooie natuurgebied rondom Lake Natron ontdekken. De laatste dag gaat u naar de Ngorongoro krater waar u de big-5 kunt spotten.

Dag 1-2  Gamedrives Tarangire national park

Vanochtend reist u naar Tarangire national park. U maakt hier 2 dagen prachtige gamedrives en dan kunt u een eerste kennismaking met olifanten, leeuwen en andere roofdieren verwachten. Tarangire is een bijzonder park met zijn eigen karakter en een veelheid aan wild. In het noorden zijn uitgestrekte steppes met reusachtige baobabbomen en acacia’s met de daarbij behorende enorme kuddes olifanten en buffels. Het park is groot en omdat hier minder toeristen komen, zult u de natuur en het wildlife echt kunnen meemaken.Op dag 2 maakt u in de ochtend een gamedrive en in de middag reist u naar Lake Natron, een rit door een prachtige natuurschoon.

 

Dag 3-4   Lake natron ontdekken 

Lake Natron is een alkalisch sodameer met bijzondere kleurschakeringen omgeven door een bijzonder ruig vulkanisch landschap. Het meer bevindt zich aan de voet van de Ol Doinyo Lengai vulkaan, de heilige berg van de Masai. Naast de vele flamingos en pelikanen trekken hier in het regenseizoen zebra’s naar toe. Op dag 3 maakt u een wandeling met een lokale gids waarbij u de omgeving en het meer kunt bewonderen. De volgende dag maakt u met een gids een wandeling naar de watervallen. Onderweg komt u door kleine leefgemeenschappen waar u in contact komt met de vriendelijke Tanzanianen. Het kan erg warm zijn bij Lake Natron en u kunt zich heerlijk opfrissen bij het schone water van de watervallen.

Dag 5   De big-5 in de Ngorongoro krater

Vandaag staat er een bijzondere locatie op het programma: de Ngorongoro krater. Deze staat op de Unesco werelderfgoed-lijst U zult ’s morgensvroeg (afdalen in de Ngorongoro krater. Als de mist is opgetrokken zult u het opmerkelijke landschap ontdekken. De Ngorongoro krater wordt ook de ‘garden of eden’ genoemd. Dit is de plek waar u de big-five op één plek kunt vinden. De zwarte neushoorn is helaas zeldzaam geworden maar in de krater leven er nog een klein aantal en wellicht komt u er een tegen. Na de kratertour rijdt u terug naar Arusha.

 

Voor een reisvoorstel op maat, neem contact met ons op.
De reis is ook mogelijk gebaseerd op verblijf in lodges.
– 4×4 safari auto met panoramadak
– professionele Engelstalige chauffeur/gids
– alle maaltijden tijdens de safari rondreis
– entree gelden in de nationale parken en alle overige entreegelden
– camping fees en eigen tenten en kampeeruitrusting
– wandeling met lokale gids bij Lake Natron
– wandeling met lokale gids naar watervallen bij Lake Natron
– onbeperkt water tijdens de safari

Reisaanvraag

 

Beleef de reis van uw leven!