Safari met jonge kinderen

Op safari met jonge kinderen – fam. Smit

De familie Smit bestaat uit Johan en Ingrid en hun kinderen: Sofie van 9 en Daan van 11. In de zomervakantie willen ze graag 2 weken naar Tanzania. Een hele belevenis, geen van allen zijn ze ooit naar Afrika geweest. Daarom zijn ze eerst een beetje op onderzoek uit geweest, en hebben goed bedacht wat ze allemaal willen doen in Tanzania.
Natuurlijk willen ze de big 5 spotten en op safari gaan. Bij een safari met jonge kinderen is het van belang een goede balans te vinden tussen gamedrives en andere activiteiten. Niet alleen nieuwe dieren leren kennen, maar ook de bevolking. De familie Smit is best sportief en vindt het daarom ook leuk om te gaan mountainbiken, wandelen en kanoën.

‘Deze reis was een geweldige belevenis! Over een paar jaar willen we zeker nog een keer naar Tanzania!’

De reisafstanden zouden ze graag klein houden, zodat dit niet te vermoeiend en saai is voor hun kinderen. Daarom is er bewust gekozen om niet naar de Serengeti te gaan, omdat dit toch wel een lange en zwaardere reis is. Een van de wensen van de kinderen was een zwembad. Daarom zit in het reisvoorstel een aantal keer een accommodatie met gelegenheid om te zwemmen.

 

Reisvoorstel
dag 1        aankomst Kilimanjaro airport

kilimanjaro airport tanzaniaVandaag gaat de reis beginnen! Op Kilimanjaro airport wordt u verwelkomd door uw chauffeur/gids en vertrekt u naar uw hotel in Arusha stad. Deze lodge ademt veel rust uit vanwege de mooi aangelegde tuin en is voorzien van een zwembad waar u heerlijk kunt relaxen. De lodge beschikt over een eigen restaurant waar u van de kaart kunt eten.

 

 

 

dag 2        kanotocht in Arusha 

kanotocht arusha tanzaniaVanochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie en gaat u de eerste gamedrive maken in Arusha National Park. Arusha park is altijd groen en heeft
de meest uiteenlopende landschappen. De dieren- en plantenwereld is hier zeer veelzijdig. Als enige plek in het noorden van Tanzania leeft hier de zwart-witte colobus-aap. Bij de Momela-meren zijn soms duizenden flamingo’s. U maakt een kanotocht op de Momela-meren. De meren liggen tussen de groene heuvels en hebben ieder een andere blauwe of groene tint. Terwijl u rustig peddelt en van de omgeving geniet komt u steeds dichterbij het wild. Aan het einde van de middag rijdt u naar de Kiboko lodge die niet ver van Arusha national park ligt.

dag 3        Activiteiten bij Kiboko lodge 

Schoolbezoek tanzaniaVanochtend wordt u gewekt door prachtige vogelgeluiden. De Kiboko lodge is gelegen in Ngurdoto, aan de voet van Mount Meru. Uniek aan deze lodge is dat deze wordt gerund door (ex)straatkinderen. Vanuit een van de terrassen kunt u een lekker drankje nemen en bij helder weer genieten van het prachtige uitzicht op Mount Meru en de majestueuze Kilimanjaro. Het is eenvoudig om de watertoren te beklimmen en vanuit daar te genieten van het mooie uitzicht. Deze dag kunt u bijvoorbeeld een village walk gaan maken met een bezoek aan het dorp Ngurdoto met school, ziekenhuis en kerk. Een bushwalk is ook mogelijk en de riverwalk is zeker voor de kinderen een aanrader. Dit is een spannende wandeling door de beding van de Makumira rivier met de jongens van de lodge.

dag 4-5   Tarangire national park

tarangire tanzania olifantVanochtend wordt u opgehaald bij de lodge en reist u naar Tarangire national park. Vandaag heeft u alle tijd om op zoek te gaan naar wilde dieren in het prachtige Tarangire national park. Tarangire is een bijzonder park met zijn eigen karakter en een veelheid aan wild. In het noorden zijn uitgestrekte steppes met reusachtige baobabbomen en acacia’s, met de daarbij behorende enorme kuddes olifanten en buffels. U verblijft de komende twee nachten in de Tarangire Safari lodge waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Na een dagje stoffige safari kunt u hier een verfrissende duik nemen in het zwembad. Deze lodge zit in het park zelf en aan de Tarangire rivier. Vanuit de lodge ziet u de wilde dieren die bij de rivier komen drinken en de olifanten lopen hier langs de safaritenten. De volgende dag gaat u ook weer op gamedrive. Eventueel kunt u ook een spannende night gamedrive maken. Dan gaat u in een safari auto het nachtleven van de dieren bekijken, en zult u ook dieren zien die zich overdag schuil houden.

dag 6       Lake Manyara

tanzania lake manyaraVanochtend staat er een sportieve activiteit op het programma. U gaat een mountainbiketocht maken in een mooie groene omgeving. U fietst met een gids die u de nodige uitleg kan geven over alles wat u onderweg tegenkomt. Tijdens het mountainbiken kunt u -als u dit wilt- spontaan een Masai dorpje (ook wel Boma genoemd) bezoeken en zo komt u op een natuurlijke manier in aanraking met deze bijzondere mensen en hun traditionele manier van leven. In de middag gaat u op gamedrive in Lake Manyara. Dit nationale park is een groene verrassing met prachtige oude bomen, watervallen en kabbelende beekjes met helder water. Met een beetje geluk treft u bomenklimmende leeuwen aan. U rijdt aan het eind van de middag naar Rhotia Valley.

dag 7      Bezoek aan Lake Eyasi en stammen

lake eyasi hadzabe tanzaniaVandaag rijdt u met uw chaffeur naar Lake Eyasi waar u de primitief levende Hadzabe zult bezoeken. Deze nomadenstam leeft in de omringende bossen van het meer. Deze stam heeft veel weg van de bosjesmannen in zuidelijk Afrika, ze leven nog van de jacht en wat de natuur ze nog meer te bieden heeft. Met pijl en boog jagen de nog maar weinig bezochte Hadzabe voor hun bestaan. In hetzelfde gebied leven ook de Datoga. De Datoga zijn ook semi-nomaden. Deze unieke ervaring kunt u combineren met een wandeling langs het meer, waar u van de grote verscheidenheid aan vogels kunt genieten.

dag 8      Ngorongoro krater

lake manyara tanzaniaVandaag gaat u naar een bijzondere locatie: de Ngorongoro krater. Deze krater staat op de Unesco werelderfgoed-lijst. U zult ’s morgens vroeg (waarschijnlijk in de mist) afdalen in de Ngorongoro krater. Als de mist is opgetrokken zult u het opmerkelijke landschap ontdekken. De Ngorongoro krater wordt ook de ‘garden of eden’ genoemd. Dit is de plek waar u de big-five op één plek kunt vinden. De zwarte neushoorn is helaas zeldzaam geworden, maar in de krater leven er nog een klein aantal. Na de kratertour rijdt u terug naar Arusha naar een lodge waar u tijdens het diner kunt terugblikken op de bijzondere safari rondreis.

dag 9-15   Zanzibar

zanzibar tanzania strandNa de safari rondreis is het tijd om even bij te komen. Op dag 9 vliegt u vanuit Arusha airport naar Zanzibar waar een transfer is geregeld naar het aan de azuurblauwe Indische Oceaan gelegen accommodatie. Hier kunt u heerlijk uitrusten en terugblikken op de belevenissen van de safari rondreis. Ter plekke zijn er veel leuke activiteiten te regelen zoals een dagtrip naar Stonetown of snorkelen bij de Mnemba atol. Op de laatste dag is een transfer geregeld naar Zanzibar.

 • Arusha
 • Arusha national park
 • Ngurdoto
 • Tarangire national park
 • Lake Manyara national park
 • Lake Eyasi
 • Ngorongoro
 • Zanzibar


Deze reis is inclusief de volgende activiteiten:

 • kanotocht in Arusha national park
 • activiteit naar keuze bij Kiboko lodge: village walk, bush walk of river walk
 • mountainbiketocht bij Lake Manyara
 • bezoek aan Lake Eyasi en de Hadzabe en Datoga stam

Optioneel

 • night game drive in Tarangire (minimale leeftijd: 12 jaar)

Reisaanvraag

 

Beleef de reis van uw leven!