Safari rondreis – familie Bakker

Safari rondreis met kinderen

Familie Bakker heeft twee schoolgaande kinderen, dochter Femke van 12 en zoon Thomas van 10. Vader Bakker (Piet) heeft vroeger de hele wereld over gereisd. Als familie hebben ze hun vakanties in Europa doorgebracht. Soms naar Spanje of naar de camping in Frankrijk. Nu de kinderen wat groter zijn willen de ouders heel erg graag hun kinderen wat van de wereld laten zien. Piet heeft hele goede ervaringen aan Afrika en in het bijzonder aan zijn safari in Tanzania. Zijn vrouw vond het belangrijk dat de kinderen groot genoeg waren om het bewust mee te maken. Ze hebben jarenlang een bedrag opzij gezet om deze bijzondere safari rondreis met het gezin te kunnen maken.

‘We kijken nog bijna dagelijks naar onze foto’s. Een prachtige ervaring waar we nog vaak aan terug zullen denken’

De familie heeft 3 weken de tijd om in een rustig tempo Tanzania te gaan verkennen. Ze willen wilde dieren zien, maar ook het land en haar bewoners leren kennen en dan nog even uitrusten op het strand. Reizen met kinderen geeft vaak een extra dimensie aan het reizen. Niet alleen zien zij tijdens de safari zaken die u misschien niet opvallen; u wordt ook extra hartelijk bejegend door de toch al vriendelijke Tanzanianen. Afwisseling staat bij het programma voorop en geheel in een rustig reistempo oftewel ‘pole-pole‘ in het swahili, een veel gehoorde kreet in Tanzania. Voldoende tijd per park om op zoek te gaan naar het wildlife. De big five staat op het lijstje van de kinderen en de ouders willen ook graag tijd besteden aan de exotische kleurrijke vogels. Dit laatste kan vanuit de safari auto maar ook kano- of andere boottochten zijn hiervoor uitermate geschikt.

Reisvoorstel
dag 1      aankomst Kilimanjaro airport

Nadat u kennis heeft gemaakt met uw gids gaat u naar uw accommodatie. De lodge ligt net buiten de stad Arusha in een prachtig groen gebied en de 22 cabins zijn geheel in harmonie met de natuur.

dag 2      rustdag Arusha

Ontwaken in Tanzania met prachtige vogelgeluiden en even rustig de tijd nemen om te acclimatiseren. Eerst even lekker uitslapen, ontbijten en een baantje trekken in het zwembad. Als u zin heeft om iets te ondernemen dan kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een koffie-tour in Arusha waarbij u een bezoek brengt aan een koffie-plantage. Als u liever wilt relaxen dan kunt u de dag doorbrengen in de lodge.

dag 3      Arusha national park

Vandaag de koffers weer inpakken en vertrekken naar Arusha national park voor de eerste echte safari! Arusha national park is niet groot maar zeker het bezoeken waard. In dit park zijn geen olifanten en leeuwen maar wel giraffes, kuddes buffels, zebra’s, luipaarden, gevlekte hyena’s en blauwe apen. Dit groene park heeft een bosachtig gebied maar ook golvende grasheuvels. Bij de Momela meren treft u verschillende soorten watervogels en als u geluk heeft duizenden flamingo’s. Aan het eind van de dag rijdt u naar Tarangire national park waar u verblijft in een mooie lodge die een prachtig uitzicht heeft over Tarangire.

dag 4-5   Tarangire national park

Tarangire National Park is een park waar veel olifanten-kuddes te vinden zijn. Rondom de Tarangire rivier zitten altijd wilde dieren. Ook al lijkt de rivier met zijn hoge palmbomen uitgedroogd, er is hier altijd water te vinden. Enorme kuddes olifanten zijn indrukwekkend en interessant; als u er de tijd voor neemt zult u de familieverbanden kunnen ontdekken.

dag 6      Lake Manyara 

Vandaag vertrekt u voor een bezoek aan Lake Manyara national park. Als het water hoog genoeg staat kan er een kano-safari in het park worden gearrangeerd waarbij u verrast zult zijn door het grote aantal watervogels zoals pelikanen, aalscholvers en ooievaars. Bijzonder in Manyara zijn de boomklimmende leeuwen die u met een beetje geluk zult tegen komen.

dag 7       Rhotia Valley

Rhotia Valley wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Aan de accommodatie is ook een weeshuis verbonden dat zich op eigen terrein bevind en waar ze u graag een rondleiding geven. Het ligt boven op een heuvel die uitkijkt over een vruchtbare groene vallei waar allerlei gewassen worden verbouwd. ’s Middags staat er een wandeling op het programma. Een gids neemt u mee door de omgeving en hier krijgt u het echte leven van de Tanzanianen te zien. Bij verschillende families mag u spontaan een kijkje nemen in hun hut en kunt u via de gids vragen stellen over hun leven. Ook voor kinderen zal zo’n kennismaking zeker een blijvende indruk achterlaten.

dag 8      Ngorongoro

Vrijwel iedereen die Noord-Tanzania bezoekt, spendeert 1 dag in de Ngorongoro krater. Het is een unieke plaats waar u de big 5 kunt vinden. Van de zwarte neushoorn (de witte neushoorn leeft niet in Tanzania) leven ca. 24 stuks in de kratermond. ’s Ochtends vroeg daalt u af in de kratermond die dan vaak nog mistig is. Als de mist is weggetrokken zult u worden overweldigd door een uitermate rijk wildlife (de dichtheid van wilde dieren is hier het grootst). Aan het eind van de dag rijdt u naar de Serengeti. U overnacht onder de sterrenhemel in een luxe tentenkamp.

dag 9     Serengeti

Vandaag rijdt u door de Serengeti die bekend staat om de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten. Ook is de Serengeti bekend om de ‘kopjes’. De zogenaamde kopjes (een Engels woord met een overduidelijke Nederlandse oorsprong) zijn grote ronde rotsblokken van graniet, die als eilandjes verspreid liggen in het landschap. Omdat ze iets boven het landschap uitsteken zijn ze een perfect uitzichtspunt voor leeuwen en luipaarden, die er dan ook vaak gesignaleerd worden.

dag 10     Serengeti

Vandaag al weer de laatste safari-dag. U maakt een lange tocht over de Serengeti waarbij de verschillende landschappen aan u voorbij trekken en u ongetwijfeld weer veel verschillende wilde dieren zult tegen komen. Aan het eind van de middag zult u het park verlaten en naar uw accommodatie aan het Victoriameer rijden.

dag 11      Lake Victoria

Vanuit uw huisje heeft een prachtig uitzicht over het grote Victoriameer. Op het strandje kunt u soms zomaar een hippo zien en krokodillen komen hier ook voor. In de ochtend kunt u deelnemen aan een speciale birdwatching tour waarbij u soorten vogels kunt ontdekken die kenmerkend zijn voor deze omgeving en niet te zien zijn in de Serengeti. ’s Middags staat er een mountainbike tocht op het programma. U fietst in de omgeving waarbij u een aantal vissersdorpjes bezoekt.

dag 12      Zanzibar

De safari rondreis is ten einde en nu is het tijd voor strand. Na het ontbijt rijdt u naar Mwanza airport vanwaar u naar Zanzibar vliegt.

dag 13-20   Zanzibar

Na de inspannende eerste 2 weken is het tijd om alles lekker te laten bezinken en in een luxe resort op Zanzibar te relaxen. Genieten van de zon en ook kunt u hier voortreffelijk snorkelen en duiken. Een tour naar Zanzibar-stad is zeker een aanrader als u geïnteresseerd bent in de historie van dit bijzondere eiland.

 • Arusha
 • Arusha national park
 • Tarangire national park
 • Lake Manyara national park
 • Rhotia Valley
 • Ngorongoro
 • Serengeti
 • Lake Victoria
 • Zanzibar

Deze reis is volpension inclusief de volgende activiteiten:

 • crater tour in Ngorongoro krater
 • begeleide wandeling in Rhotia Valley
 • mountainbiking bij Lake Victoria
 • bird watching in Lake Victoria

Optioneel

 • koffie tour in Arusha

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!