Strand en meren

Heerlijk relaxen na een inspannende safari, dat kan op veel manieren. Op een mooi strand van het zonovergoten Zanzibar, of op een onbewoond eiland? De snorkel- en duikmogelijkheden zijn fantastisch, maar ook de meren van Tanzania zijn zeker een bezoekje waard.

 

De tropische eilanden: Zanzibar, Pemba en Mafia 

zanzibar-pemba-mafia

Ligging Zanzibar – Pemba – Mafia

Zanzibar

Denk aan Zanzibar en dan komt bij menigeen het beeld van witte stranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe oceaan naar boven. Zanzibar is gelegen voor de kust van Tanzania. Aan de oostkust en noordkust van het eiland vindt u uitgestrekte zandstranden waar u prachtig kunt snorkelen en duiken. Een trekpleister voor veel toeristen maar ook voor de rustzoeker zijn er op Zanzibar nog verlaten stranden te vinden.

Pemba

Pemba is een nog ongerept eiland en een prachtige plaats om te duiken. Er zijn verschillende riffen die tussen de drie en vierentwintig meter diep liggen. Pemba heeft, in tegenstelling tot Zanzibar Island, een ondergrond van rots. Hierdoor is Pemba veel dichter bebost en heuvelachtiger met toppen tot honderd meter en kent veel minder zandstranden. De Arabieren noemden het eiland vroeger dan ook het ‘groene eiland’. Een groot deel van de kust wordt omringd door mangrovemoerassen en daar omheen liggen weer prachtige koraalriffen.

Mafia

De Mafia archipel omvat een aantal eilanden en onbewoonde atols. Mafia is een waar paradijs voor zowel duikers als snorkelaars met witte stranden, tropische vegatie met baobabs, palmbomen en mangroves. Het marine ecosysteem is sind 1995 erkend als marine park. Er zijn 48 soorten koraal en meer dan 400 soorten vis geteld op de kleurrijke riffen.

De mooiste meren van Tanzania:

Lake Victoria

Dit naar de Engelse koningin genoemde meer is het grootste meer van Afrika. Qua afmeting is het groter dan Nederland en België samen. Het meer wordt omringt door de landen Tanzania, Kenia en Oeganda en is één van de bronnen van de Nijl. De bewoners langs het meer leven veelal van de visvangst. In en rondom het meer kunt u kennismaken met de vriendelijke lokale bevolking onder begeleiding van een gids op de manier die u leuk vindt: per kano, per mountainbike of per voet.

Lake Natron

Aan de voet van de Oldonyo Lengai, een nog steeds werkende vulkaan, ligt het ongerepte zoutmeer Lake Natron. Het meer is de belangrijkste broedplaats van de flamingo in Oost-Afrika. De grote hoeveelheid van deze sierlijke vogels maakt het tot een unieke plek. U kunt hier een wandeltocht maken naar een prachtige waterval en zelfs kunt u de Lengai beklimmen.

Lake Tanganyika

Het Tanganyikameer is het op één na oudste (en op één na diepste) meer ter wereld, grenzend aan Tanzania, Burundi, Congo en Zambia. Het strekt zich uit over 673 km in noord-zuidrichting en is gemiddeld 50 km breed. Het meer wordt omringd door veel prachtige zandstranden waaraan u heerlijk kunt ontspannen en zwemmen tussen de duizenden verschillende vissen die er voorkomen. De watersportmogelijkheden zijn zeer divers; van zeilen, waterskiën en surfen tot snorkelen en zelfs duiken. Ook kunt u verschillende boottochten op het meer maken.

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!