Activiteiten Tanzania

Zoveel mensen, zoveel wensen. Tanzania biedt enorm veel mogelijkheden en wij weten niet alleen de mooiste plekjes en de fijnste accommodaties te vinden, maar kunnen ook de spannendste activiteiten en leukste belevenissen voor u regelen. Onderstaand een kleine greep van speciale activiteiten. Laat ons weten wat u wilt en waarvan u droomt, grote kans dat wij dit waar kunnen maken.

Loopbrug Manyara

Treetop Walkway

Maak een wandeling in de boomtoppen bij Lake Manyara en geniet van een uniek panoramisch uitzicht van de wereld om u heen. Deze wandeling van 500 meter begint laag waarbij u geleidelijk naar de loopbrug klimt. U loopt over een reeks hangbrugeen met dikke netten aan de zijkanten en bereikt een hoogte van 18 meter boven de grond.

Golfen Tanzania Kilimanjaro

Golfen

The Kilimanjaro Golf Club ligt op een enorm landgoed en is de eerste 18 holes golfbaan in Tanzania. Ontworpen door voormalig Ierse bondscoach en Kenia Open kampioen; David Jones. De uitzichten tijdens het golfen zijn fenomenaal. Spectaculaire 2, 3 en 4-slaapkamer appartementen zijn beschikbaar voor een verblijf van een paar dagen.

Chimpansee Trekking Tanzania

Chimpansee trekking

Mahale en Gombe zijn de twee parken waar de chimpansees nog te vinden zijn. Een chimpansee trekking is een unieke ervaring. U kunt ontzettend dichtbij de chimpansees komen en zo hun dagelijks leven vanaf kleine afstand volgen. Wat het nog indrukwekkender maakt is dat hun gedrag voor ons mensen zo herkenbaar is.

Activiteiten Wandelsafari Tanzania1

Wandelsafari

Een spannende manier om de wilde dieren te spotten is een wandelsafari. U verlaat de veiligheid van de safari auto en gaat met een ranger van het park op pad. Lopend lijken de dieren nog veel indrukwekkender en beleeft u alles nog intenser. Een wandelsafari duurt 1,5 tot 3 uur en in de meeste parken geldt een minimum leeftijd van 12 jaar.

Huwelijksreizen Tanzania Droomreis

Sundowner

In Tanzania gaat het hele jaar de zon rond 19:00 uur onder. Bij een sundowner kunt u genieten van een prachtige zonsondergang met een drankje en een hapje. Vaak is er een kampvuurtje waar u de belevenissen van de dag kunt delen. Met een beetje geluk is er ook een sprankelende sterrenhemel.

Activiteiten Snorkelen Duiken Tanzania

Snorkelen en duiken

Langs de kust en op de eilanden van Tanzania kunt u erg goed snorkelen en duiken. Vooral Pemba en Mafia Island hebben een bijzondere onderwaterwereld. Vrijwel alle resorts en lodges beschikken over een PADI-gecertificeerd watersportcentrum waar uitrusting te huur is en duikcursussen door ervaren instructeurs aangeboden worden.

Activiteiten Paardrijden Tanzania

Paardrijsafari

Op veel plaatsen is het mogelijk om per paard de natuur in te gaan. Voor de beginnende paardrijder zijn er begeleide trektochten te maken met een ervaren gids. Heuvelachtige gebieden waar u door thee- en koffieplantages rijdt en geniet van prachtige bossen en kabbelende beekjes. Als u goed kunt paardrijden dan is een paardrijsafari een geweldige belevenis.

Activiteiten Night Game Drive Tanzania

Night game drive

Een night gamedrive is een spannende ervaring waarbij u in het donker op zoek gaat naar de wilde dieren. De safari auto is dan uitgerust met felle lampen. U komt dieren tegen die zich overdag schuil houden en zijn dieren vaak actiever dan overdag. Een night gamedrive is niet toegestaan voor jonge kinderen.

Activiteiten Mountainbiken Tanzania

Mountainbiken

Met een mountainbiketour komt u op een sportieve manier in aanraking met de mooie natuur en het dagelijkse leven van de bevolking. Er fietst een lokale gids met u mee die u van alles kan vertellen over de omgeving. Een tour duurt ca. 2 tot 3 uur en u beschikt over een goede mountainbike en beschermingsmiddelen.

Activiteiten Masaï Tanzania 2

Masaï bezoek

De Masaï people spreken tot de verbeelding. Een trotse nomadenstam in Oost-Afrika die er in slaagt om, ondanks de groeiende moderne civilisatie, hun eeuwenoude tradities te bewaren. U zult hier vrolijk en gastvrij worden onthaald met een traditionele dans en krijgt u een rondleiding in hun leefgemeenschap.

Activiteiten Kanotrips Tanzania

Kanotochten

Tijdens een kanotocht kunt u genieten van de natuur en rust. In een rustig tempo peddelt u met een gids door het water en komt u onderweg veel vogels en reptielen tegen. U kunt kanoën op meerdere locaties. Zo is er het onbedorven Lake Duluti en de groene Momela meren in Arusha national park.

Activiteiten Birdwatching Tanzania 2

Birdwatching

Een birdwatching tour is voor de 'echte vogelaars' natuurlijk een absolute must in het vogelrijke Tanzania. Ook voor natuurliefhebbers is een birdwatching tour zeker de moeite waard. De vogelgids weet niet alleen de vogels voor u te spotten maar kan ook door het gezang de vogels herkennen en deelt graag de vele interessante weetjes.

Activiteiten Culturele Walk Tanzania

Culturele wandelingen

Bij een culturele wandeling gaat u met een gids een wandeling maken door de omgeving. Een leuke manier om in contact te komen met de vriendelijke bevolking en een goed beeld te krijgen van de Tanzaniaanse samenleving. Onderweg bezoekt bijvoorbeeld de plaatselijke markt, een huis, een boerderij of een school.

Activiteiten Bushdinner Tanzania

Bushdinner

Ziet u zich al zitten aan zo’n prachtig gedekte tafel? Veilig bewaakt door rangers kunt u volop genieten van een heerlijk diner onder de Afrikaanse sterrenhemel. Om u heen de geluiden van de verschillende wilde dieren. In sommige camps kunt u deelnemen aan een gezamenlijk bushdinner maar helemaal speciaal voor uw eigen reisgezelschap kan dit ook worden geregeld.

Activiteiten Bezoek Jagers Tanzania

Bezoek jagers/verzamelaars

Ga terug naar de oertijd en zelf op jacht. Er zijn nog steeds stammen in Tanzania die nog leven volgens eeuwenoude tradities. Het is fascinerend om te zien hoe deze mensen zich staande weten te houden in de huidige tijd. Als u van dichtbij wilt zien hoe het jagen in zijn werk gaat dan mag u mee met deze mannen.

Activiteiten Ballonvaart Tanzania

Ballonvaart

Het geluid wat een kudde migrerende gnoes kan produceren is indrukwekkend en dit te beleven vanuit de lucht is onvergetelijk. Een zonsopgang beleven in de lucht is prachtig en als toeschouwer het wildlife mogen aanschouwen vanuit een ander perspectief is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Vanuit verschillende parken zijn ballonvaarten mogelijk; wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Activiteiten Boottocht Tanzania

Boottochten

In en rondom het water speelt zich altijd van alles af. Vechtende nijlpaarden, krokodillen in alle soorten en maten en veel dieren die komen drinken of badderen. Ook zult u hier veel bijzondere vogels aantreffen. Een boottocht is een ideale en ontspannen manier om dit allemaal te verkennen.

Vraagtekens1

Maatwerk

Door onze connecties in Tanzania kunnen we veel regelen. Soms zijn er specifieke wensen van onze klanten die betrekking hebben op hun beroep of speciale interesses. Of u nu een medische achtergrond hebt, en misschien graag een ziekenhuis wilt bezoeken, of een agrarische achtergrond hebt en een kwekerij wilt bezoeken, als u het ons kenbaar maakt gaan we voor u op zoek.

Beleef de reis van uw leven!