Safari met oudere kinderen

Safari met oudere kinderen: fam. De Jong

De familie De Jong, bestaande uit Ineke en Gerrit met hun kinderen Sanne van 17 en Fleur van 15, is al eerder naar Tanzania geweest. Het is hen zo goed bevallen dat ze besluiten nog een reis te gaan maken. Dit keer willen ze minder in een safari auto zitten en ook andere activiteiten doen. Het lijkt hen erg leuk om te gaan wandelen, dit doen ze in Nederland ook graag.
De Serengeti heeft de vorige keer erg veel indruk achtergelaten, en daarom willen ze deze nogmaals bezoeken. De vorige keer hebben ze in de Serengeti overnacht in een luxe safaritent, dit keer willen ze graag kamperen. Ze denken dat ze zo nog meer het gevoel zullen krijgen dat ze midden tussen de wilde dieren zitten.

‘Uit de safariauto. Je ziet zo veel meer en beleeft alles nog intenser als je wandelt!’

De familie is de vorige keer naar Zanzibar geweest, en willen nu iets compleet anders. Daarom is in het reisvoorstel voor Lazy Lagoon gekozen. Deze accommodatie ligt op een heel klein onbewoond eilandje vlakbij Dar es Salaam.

 

Reisvoorstel
dag 1      aankomst Kilimanjaro airport

Nadat u kennis heeft gemaakt met uw gids gaat u naar uw accommodatie. De lodge ligt net buiten de stad Arusha in een prachtig groen gebied en de 22 cabins zijn geheel in harmonie met de natuur.

dag 2      rustdag Arusha

Ontwaken in Tanzania met prachtige vogelgeluiden en even rustig de tijd nemen om te acclimatiseren. Eerst even lekker uitslapen, ontbijten en een baantje trekken in het zwembad. Als u zin heeft om iets te ondernemen dan kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een koffie-tour in Arusha waarbij u een bezoek brengt aan een koffie-plantage. Als u liever wilt relaxen dan kunt u de dag doorbrengen bij de lodge.

dag 3      Empakai krater (Ezeltocht)

Vanochtend op tijd opstaan om te vertrekken naar de Empakai krater. Onderweg wordt de meereizende privé kok aan het reisgezelschap toegevoegd die voor heerlijke maaltijden gaat zorgen tijdens het kamperen. U rijdt door de Ngorongoro conservation area. Dit is een groot beschermd gebied waar alleen Masai mogen wonen. Met een ranger maakt u een wandeling in de krater. De caldera heeft een doorsnede van 5 kilometer met bosrijk land en een meer waar u flamingo’s kunt aantreffen. De tenten worden op de kraterrand opgezet vanwaar u een prachtig zicht heeft op het meer wat door de ondergaande zon diverse kleuren zal aannemen. De ezels vervoeren de kampeerbenodigdheden en uw bagage tijdens de 3-daagse tocht.

dag 4      Empakai naar Acacia Camp (Ezeltocht)

Vandaag wandelt u door een bijzonder gebied. U komt door een prachtig heuvelachtig landschap en kunt al uw vragen stellen aan de lokale Masai gids die u begeleidt tijdens uw tocht. U komt door een tweetal Masai dorpjes en u kunt er zeker van zijn dat u met belangstelling wordt bekeken door de bewoners, want toeristen komen hier niet zo vaak. U overnacht op Acacia camp waar de kok voor u heeft gekookt en u bij een vuurtje kunt genieten van de ondergaande zon. Back to basic, in het midden van de wildernis.

dag 5       Acaciacamp naar Lake Natron (Ezeltocht)

Vandaag ziet u een haast surrealistisch landschap tijdens uw tocht. U loopt over smalle paadjes en zult hier niet veel mensen aantreffen. Aan het eind van de tocht staat uw gids met de safari auto u op te wachten en dan rijdt u naar de campsite vlakbij Lake Natron. U bezoekt vandaag het prachtige Lake Natron. Dit is een alkalisch sodameer met bijzondere kleurschakeringen en op bepaalde tijden is hier een grote concentratie aan flamingo’s.

dag 6      Lake Natron

De volgende dag bij Lake Natron maakt u met een gids een wandeling naar de watervallen. Onderweg komt u door kleine leefgemeenschappen waar u in contact komt met de vriendelijke Tanzanianen. Het kan erg warm zijn bij Lake Natron en u kunt zich heerlijk opfrissen bij het schone water van de watervallen.

dag 7      Serengeti 

U rijdt vanuit Lake Natron naar de Serengeti. Dit is een minder gangbare route waarbij u in het noordoosten het park binnenkomt. De Serengeti is het oudste en meest beroemde national park van Tanzania en u zult hier zeker de echte ‘bush’-ervaring beleven, midden in de natuur. U verblijft deze nacht op een bijzonder plekje, een special camp. Dit is een toegewezen plek midden op de Serengeti, zonder voorzieningen. Een absolute aanrader die u nog lang zal heugen.

dag 8      Serengeti

Vandaag weer een spannende gamedrive in de uitgestrekte Serengeti. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u op zoek gaan de de grote migratie. De Serengeti-migratie beslaat het hele jaar. Anderhalf miljoen gnoes (ook wel wildebeest genoemd) verplaatsen zich samen met 300.000 zebra;s, 300.000 Thomson gazellen en 30.000 Grant gazellen op zoek naar vers gras. Hierachter zitten leeuwen en hyena in hun zoektocht naar verzwakte dieren. Een fantastisch spektakel om mee te maken.

dag 9     Lake Manyara

Vanochtend rijdt u vanaf de Serengeti naar Lake Manyara. Na een aantal dagen in de safari auto is het weer tijd om op een andere manier van Tanzania te genieten. U maakt vandaag een wandeling met een gids door het dorp Mto wa Mbu. Hij vertelt hoe de Tanzaniaanse samenleving in elkaar steekt. U bezoekt een boerderij, een school, lokale huizen en fabriekjes en komt hierbij op een leuke manier in contact met de plaatselijke bevolking. Na deze tour rijdt u naar Arusha voor het diner en overnachting.

dag 10-13  Lazy Lagoon Island

Vandaag vliegt u van Arusha naar Dar es Salaam. Hier is een transfer geregeld per auto en boot naar het onbewoonde eiland Lazy Lagoon. In een van natuurlijke materialen gemaakt huis kijkt u uit op de azuurblauwe Indische Oceaan. Genieten van rust, de zee, het zwembad en heerlijk vers eten.

  • Arusha
  • Arusha national park
  • Empakai krater
  • Acacia camp
  • Lake Natron
  • Serengeti
  • Manyara


Deze reis is volpension inclusief de volgende activiteiten:

  • 3-daagse begeleide wandeltocht met ezels
  • dorpswandeling met gids bij Lake Manyara

Optioneel

  • koffie tour in Arusha

Reisaanvraag

 

Beleef de reis van uw leven!