Trekking – Luuk en Tom

Uitdagende Kilimanjaro trekking gecombineerd met korte safari

De hoogste berg van Afrika heeft een enorme aantrekkingskracht. Het beklimmen van de Kilimanjaro is voor veel mensen een wens die ze ooit nog een keer ten uitvoer willen brengen.

Luuk en Tom hadden al jaren geleden afgesproken dat zij samen een keer de Kilimanjaro zouden bedwingen. De twee goede vrienden zijn in hun vrije tijd altijd bezig met sportieve uitdagingen van fietsen, tot schaatsen, tot hardlopen. Eenmaal in Tanzania staat hun een geweldig programma te wachten.

‘Tranen in de ogen toen we de top hadden bereikt!’

Eerst 3 dagen safari want ook dat stond al jaren op hun verlanglijstje. Omdat het beklimmen van de Kilimanjaro behoorlijk afzien is, hebben we samen overleg gehad gehad over de accommodaties tijdens de safari. Een goed bed en een warme douche is prettig en fijn om uitgerust aan de trekking te kunnen beginnen.

Reisvoorstel
Dag 1   Aankomst Kilimanjaro airport

Uw chauffeur gids brengt u naar uw accommodatie in Arusha waar u kunt uitrusten van de vlucht.

Dag 2   Arusha national park

Vandaag gaat u naar het groene Arusha national park. Dit is een prachtig park om de reis mee te beginnen, verrassend veelzijdig. Bij goed weer kunt u de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro zien. De kans dat u zebra’s, giraffes, antilopes en kuddes buffels ziet is groot. Rondom de Momela meren zijn veel watervogels te vinden. U kunt een kanotocht maken op dit meer of een wandelsafari met een ranger is ook een spannende belevenis. Eind van de middag keert u weer terug naar u accommodatie in Arusha.

Dag 3-4   Tarangire national park

Vandaag en morgen gaat u het Tarangire national park bezoeken waar u in alle rust kunt genieten van het wildlife. Tarangire staat bekend om de indrukwekkende grote groepen olifanten die hier verblijven. Roofdieren als leeuwen en cheeta’s zijn hier op zoek naar een prooi die ze kunnen verslinden: gnoes, zebra’s, buffels, impala’s, gazelles, hartenbeesten, en elandantilopen. De moerassen in het park, die het hele jaar door hun groene tint behouden, zijn de favoriete plaats van veel van de 550 vogelsoorten in het park. U overnacht in een accommodatie in het park.

Dag 5 -11  Trekking Kilimanjaro

Na alle indrukken die zijn opgedaan tijdens de geweldige safari gaat het inspannende deel nu beginnen. U rijdt naar het startpunt van de Kilimanjaro trekking. De Marangu route is 64 kilometer lang en één van de populairste routes. U overnacht in comfortabele basic hutten. Bij de eerste etappe van deze route komt u door prachtige bossen en grasland. Hierna volgt een indrukwekkend maanlandschap. U wordt begeleid door een privé gids en een prive kok. Uw bagage wordt meegenomen door dragers.

  • Arusha national park
  • Tarangire national park
  • Kilimanjaro national park
  • Trekking tocht op basis van basic  hutten
  • Safari

Reisaanvraag

Beleef de reis van uw leven!